• www.henriks-hvidevarer.dk

Emil Østergaard, Emil Fossdahl Hecht-Nielsen og Nicolaj Valsted løb med førstepræmien og dermed en plads ved DM på Børsen senere på måneden. Foto: Mille Holst

ZBC vært ved regionsmesterskaber

I sidste uge afholdt ZBC i Vordingborg regionsmesterskaber indenfor teknologiske opfindelser og forretningstalent. Ingen lokale deltagere gik videre til DM, men arrangementet vakte nysgerrigheden.

Vordingborg ZBC i Vordingborg lagde onsdag i sidste uge lokaler til regionsmesterskaberne i kreative opfindelser og forretningstalent for HTX og HHX elever.
Fra klokken 9.30-14 kunne man i forskellige stande høre om de enkelte elevprojekter, og på ZBC benyttede flere klasser sig af muligheden til at høre om deltagernes ideer, og det glædede deltagerne.

Vælg dit rejsetidspunkt
I konkurrencen om den bedste teknologiske opfindelse løb tre drenge fra ZBC HTX i Slagelse med sejren. Emil Fossdahl Hecht-Nielsen, Emil Østergaard og Nicolaj Valsted har siden før sommerferien arbejdet med deres projekt, der går ud på via gps og kameraer at registrere, hvor mange mennesker, der er med en given bus eller tog på et givent tidspunkt. Ved at koble disse registreringer med Rejseplanen, kan rejsende se, på hvilke tidspunkter, der statistisk set er flest med de offentlige transportmidler, og kan altså vælge en anden rute eller et andet rejsetidspunkt.
Dette projekt honorerede de fire dommere med en førsteplads.
- At få det ind i rejseplanen, det er en super idé,. I har udvist stor stor faglighed, lød nogle af ordene fra dommerne, der var imponerede over drengenes håndtering af logistikken i opfindelsen.
Dommerne var Leif Gotschalk Jensen (Erhvervsskolen Nordsjælland), Christina Elslund Adamsen (TEC), Henrik Ziegler (Løwener) og Bonni Kryger (ZBC).

Gør Normal til mere
Blandt HHX-eleverne løb en pigegruppe fra Slotshaven gymnasium i Holbæk med sejren.
Poul Bjørnholt (pensioneret fra merchantilt gymnasium) og Per Gotfredsen (Firmafon) var ikke i tvivl om, at det var Binela Arifi, Signe Nielsen og Katja Lauritzen, der skulle sendes videre til DM med deres forslag til, hvordan detailkæden Normal vil kunne løftes ”til nye højder”.
- Det har været udfordrende , mener Signe Nielsen, der siden terminsprøven i april har arbejdet på projektet med sine to kammerater, men især efter sommerferien har projektet taget fart.
- Vi har brugt nat og dag, siger Binela Arifi, og de tre piger fortæller, at de især skal stramme op på deres egen tidsplan, når projektet skal præsenteres igen til DM.

Videre til DM
Vinderne af dagens konkurrence går videre til danmarksmesterskaberne, som afholdes på Børsen i København den 25. september. Her medvirker i alt fem regionsmestre. Indtil da går vinderne i træning, så de bliver endnu bedre til at ”sælge varen” til den store finale.

Emil Østergaard, Emil Fossdahl Hecht-Nielsen og Nicolaj Valsted løb med førstepræmien og dermed en plads ved DM på Børsen senere på måneden. Foto: Mille Holst

Vicerektor på ZBC i Vordingborg, Henning Schmidt th., overrækker førstepræmien til drengene fra Slagelse. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar