Via yoga lærer dagplejebørnene at styre både krop og sind via leg. Øvelserne bød også på stille stunder, som fik dem helt ned i gear efter dans og sang.
Fotos: Brian Romberg

Yoga er en gave til de små

Dagplejen i Vordingborg Kommune har nu indført børneyoga til de helt små som del af tiltaget ”Dagpleje i Balance”. 

 

Kommunen Giraf-stræk, slange-kryben, beroligende meditationsmusik, sæbebobler, ballonsang og nus med fjer var bare noget af dét, der for tiden udspiller sig i Yogaloft i Nyråd. Vordingborg Kommune har nemlig besluttet at sende alle dagplejerne og deres børn på yogakursus i tre uger for at stimulere børnenes motorik og sanser på en anden måde som del af kursen ”Dagpleje i Balance”, som også betyder økologisk mad i den kommunale dagpleje fra 1. april.

- Vi har en idé om, at yoga også er godt for små børn, fordi det giver ro og opmærksomhed, siger dagplejeleder  i Vordingborg Kommune, Michael Ryberg Juliussen.

Flere af de små poder var helt med på de legende øvelser efter kun anden kursusgang.

- Det er en kæmpe gave at kunne regulere sig selv tidligt i livet. Mange mangler i dag nærhed, for selvom man er sammen, har alle en skærm, siger Majbritt Flintberg, der underviser i børneyoga og står for yogakurset. 

Hun glæder sig over at høre, at hendes dagplejer-kursister så småt er begyndt at bruge yoga-værktøjer, der er taget ned i børneøjenhøjde. 

- Vi har indimellem urolige børn, og her skal vi hjælpe dem med at få ro på. Børnene lærer at bevare kontrollen over sig selv i stedet for, at voksne står og siger ”Dét må du ikke, og dét må du ikke”, når de kæmper for at bevare kontrollen. siger Nyråd-dagplejer Mette Høgh Christiansen og fortsætter: 

- Især i de her iPad-tider får de små hjerner slet ikke ro. Det er skrækindjagende, når forældre siger, deres børn ikke kan sove. Det er så basalt et behov, at det svarer til, at de ikke spiser. 

Dagplejer Anette Cramon kalder yogakurset ”rigtig godt”. 

- Jeg får idéer til, hvad vi kan gøre derhjemme. Det første, de sagde i morges, var ”nu skal vi til yoga”. De er glade for det. De lærer at mærke sig selv, påpeger hun. 

 

Via yoga lærer dagplejebørnene at styre både krop og sind via leg. Øvelserne bød også på stille stunder, som fik dem helt ned i gear efter dans og sang.
Fotos: Brian Romberg

Især sæbebobler var et hit hos de små. En del af yogakurset er også, hvordan man inddrager børnenes forældre i ”Dagpleje i Balance”.

Smidigheden fejlede intet hos de små yogi’er og yogini’er.
Børneyoga-underviser Majbritt Flintberg demonstrerer.

Nus med fjer og børster fik de små helt ned i gear.

Så afslappende, at man næsten falder i søvn...

Åndedræts-øvelser på mini-niveau. Her skulle de små puste bold-figuren "større".

Wrruuuaaarh!

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar