VVS'er Allan Hansen fejrede sit firmas 25-års jubilæum i stor stil. Gæsterne, smilene og gaverne var mange. Fotos: Brian Romberg

VVS-familiefirma fylder 25

Neder Vindinge VVS fejrede fredag sit 25-års jubilæum med reception på firmadressen, hvor værkstedet har været i familien Hansens eje i snart 100 år. 

- Tak for samarbejdet gennem årene og tillykke med de 25 år. Lad os rejse os, råbe tre gange hurra og et langt. 

Så blev der ellers skålet og lykønsket. Allan Hansen havde travlt med at tage imod gaver og få talt lidt med alle de mange gæster, som mødte talstærkt op til hans jubilæums-reception fredag eftermiddag på Kærvej 7 i Neder Vindinge. 

Snart 100 år

Neder Vindinge VVS har dog en historie, der går længere tilbage end blot de 25 år. Flair for håndværk går nemlig tilsyneladende i arv.  

- Min farfar var smed og skoede heste i værkstedet her. Til næste år er det 100 år siden, min farfar kom herned fra Nordsjælland og købte smedeforretningen i Neder Vindinge her på Kærvej i 1919, fortæller Allan Hansen, hvis far fortsatte i sin fars smed-fodspor. 

- Men i 50'erne gik behovet for smedearbejde tilbage, og så begyndte VVS-delen så småt, fortsætter Allan Hansen, der selv er uddannet blikkenslager af den gammeldags slags. 

- Tagrender, skifertage og alt, der har med zink og kobber at gøre dengang. VVS'en lærte jeg derhjemme i mit lærefirma, Skovvejens VVS i Vordingborg, og der lavede vi rigtig meget VVS-arbejde. Men på mit svendebrev står der altså blikkenslager. Kort tid efter blev tingene fremstillet i plastic, så det var faktisk en lidt forældet uddannelse, som jeg var én af de sidste på, inden det kom til at hedde VVS-montør og sådan noget, fortæller Allan Hansen. 

Hans egen søn, Lasse, der blev svend i firmaet i 2016, er netop VVS-montør, så her er sønnike altså gået direkte i fars fodspor og fører "dynastiet" videre. Hans datter, Jeanette, har også håndværk i blodet - dog i form af kulinarisk kunst i sit professionelle virke. Hun havde således også sørget for flot jubilæumskage til lejligheden. 

Kan stadig det med blik

For Allan Hansens eget vedkommende kom autorisationen for hans eget vedkommende først senere. I starten var han rundt i forskellige VVS-firmaer i Vordingborg, så han har aldrig arbejdet under sin egen far. 

- Jeg har været hos Vagn Johansen, Mogens Nielsen, en lille én, der hed Torben Hansen. Så startede jeg for mig selv, da fars værksted stod tomt her på Kærvej. 

Han og konen, Irene, blev enige om at give det et skud at starte eget firma. 

- Og det er heldigvis blevet til 25 gode år indtil videre, smiler Allan Hansen, som både har gamle, trofaste kunder og får nye, tilfredse kunder til. 

Godt nok er det lille firma ikke ude i store licitationer, men det passer VVS'eren helt fint. Der er opgaver for både kommunen, erhvervslivet og private kunder. 

- Så vi har lidt at det hele, og det er helt fint for os, lyder det fra den ydmyg håndværker. 

- Blik-delen er heller ikke helt ude, for én af mine fire svende har blik som sin specialitet. 

Bag enhver succesfuld mand...

Hvis Allan Hansen skal tænke tilbage og pege på ting, der har ændret sig i faget, må det være energi-typerne. 

- I dag er oliefyr næsten et bandeord. Nu er der jo også fjernvarme her i Kastrup og Neder Vindinge. I dag er der øget fokus på energi-optimering i hjemmet med eksempelvis varmepumper. Så jo, der er da sket lidt, siden jeg startede, siger Allan Hansen. 

Noget, som dog ikke har ændret sig, er hans hustrus opbakning. 

- Irene har passet kontoret i alle 25 år - ved siden af sit job som skolesekretær på Kulsbjerg Skole, tilføjer Allan Hansen og tildeler således sin bedre halvdel en stor del af firma-æren.  

Planen er, at sønnen skal overtage, når den tid kommer - ifølge Allan Hansen om en håndfuld år. 

 

 

VVS'er Allan Hansen fejrede sit firmas 25-års jubilæum i stor stil. Gæsterne, smilene og gaverne var mange. Fotos: Brian Romberg

Gæsterne, smilene og gaverne var mange.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar