• www.henriks-hvidevarer.dk

Lollands Bank indkalder til ekstraordinær generalforsamling, da flere aktionærer ønsker at sætte banken til salg. Foto: Michael Thønnings

Vil sætte bank til salg

Eksterne investorer har fået arrangeret en ekstraordinær generalforsamling, for at få Lollands Bank solgt.

Kommunen En gruppe på fem investorselskaber udefra har planer om at Lollands Bank skal sælges, og fordi de tilsammen ejer mere end fem procent af aktierne, indkaldes nu til en ektraordinær generalforsamling den 27. november, hvor forslaget skal drøftes.
- Forslagsstillerne har fremsat forslag om at bankens bestyrelse igangsætter en struktureret salgsproces af banken, i form af åbent bud til alle bankens aktionærer, lyder det i en pressemeddelelse fra banken, hvor de fremhæver de positive resultater over de senere år fra 79 millioner i 2016, 74 millioner i 2017 og til et halvårsresultat for 2018 på 55 milioner.
Samtidig påpeger den siddende bestyrelse at de ikke mener, det er en god ide at sælge banken som  investorerne har lagt op til.
- Bestyrelsen mener ikke, at banken på nuværende tidspunkt bør indlede en struktureret salgsproces. Banken er i ”god form” og leverer år efter år flotte regnskaber, skrive de og fortsætter.
- Banken forventer også fremover stærke årsresultater. En salgsproces vil forventeligt medføre, at banken vil miste momentum og mindske den store lokale opbakning, der gennem årene er opbygget – og som er en væsentlig del af bankens nuværende succes, påpeger bankens bestyrelse.
Lollands Bank  overtog for få  år siden den lokale Vordingborg Bank og en række af de 9.300 aktionærer er derfor lokale. Det er de salgslystne investorer øjensynligt ikke for i følge Ritzau er der tale om de privatejede investeringsselskaber NK Invest, MH Investment, Formue Nord Markedsneutral, Jean Marcel Dühring og Hans-Jürgen Jensen Holding.
Det fremgår ligeledes at et af de store revisionsselskaber skal klare handlen, at det ikke må koste banken noget, hvis det ikke bliver til noget, samt at man vil have en pris på 480 kroner per aktie - set i forhold til at den ikke har været over 400 kroner siden finanskrisen - ved redaktionens slutning lå den på 369 kroner per aktie.
I 2013 var der også polimik omkring en anden lokal bank - Møns Bank - hvor en gruppe aktionærer forsøgte at  stille et mistillidsvotum til ledelsen. Det fik dog de lokale aktionærer til at rykke tættere sammen og afvise de ”udefrakommende”. De udefrakommende i denne sag, bakker dog op om ledelsen, men ser altså gerne et afkast på deres investering forløst ved et salg.

Lollands Bank indkalder til ekstraordinær generalforsamling, da flere aktionærer ønsker at sætte banken til salg. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Jeg syntes en bank,med så god omtale,og gode resultater evt.skal sælges,det er den eneste ordentlige bank der er tilbage i Vordingborg,og så kan man komme ind i den,jeg havde bestemt i sidste uge,at i denne uge ville jeg ringe og be om et møde,for jeg er træt af korrupte hvidvaskere,og jeg vil ikke betale regningen,senere,men nu må jeg se hvad der sker,før jeg flytter,m.v.h.nina.

Tilføj kommentar