- Vi er i dialog om træer

Træerne i Voldgade bliver - formentlig - ikke fældet før man har haft noget mere dialog - også med DN.

Vordingborg Der skulle ifølge kommunen nu være gang i ”en dialog” omkring de 150 år gamle kastanjetræer i Voldgade i Vordingborg, som  de ellers havde besluttet at fælde - enten helt eller ved at skære dem ned til korte stammer. I første omgang havde de dog ikke informeret Danmarks Naturfredningsforening (DN) om planerne, som der ellers er en aftale om, ligesom det strider mod kommunens politik om, at større træer ikke må fældes, men skal blive stående, så længe som muligt.
- I første omgang er det en teknisk opgave. Det handler om sikkerhed. Det er ligesom når man har en håndvask, der er ved at løbe over, så er man nødt til at fjerne bundproppen først, siger Lise Hansen Thorsen, der er chef for trafik park og havne, i forhold til  hvorfor man ikke i første omgang kontaktede DN omkring de planlagte fældninger. Det hastede på grund af sikkerheden omkring træerne, forstås.
Men der var jo tid til at spørge tilfældige folk på facebook. Hvorfor så ikke DN, hvor  kommunen har en aftale om, at de skal kontaktes?
- Jeg kan ikke se problemet. Vi har en dialog nu. Jeg synes det er dejligt, at vi kan spørge folk på facebook. Det har været en god oplevelse, siger hun.
Men det I beder folk tage stilling til er, om træerne skal fældes helt eller der skal stå lidt af stammen tilbage. Kommunen har en politik om, at DN skal høres og at sådanne træer, så vidt det er muligt, skal blive stående. Det står i Jeres politik. Så kan I vel ikke spørge på facebook om de skal fjernes helt eller ”kun næsten”, når der er en politik om, at de skal bevares?
- Det er altid vores vurdering. Men jeg forstår ikke hvorfor man som avis er imod man spørger borgerne?, siger Lise Thorsen.
Det handler jo om spørgsmålet i stiller. I spørger, om de skal fjernes eller næsten fjernes - men I har en politik der siger, at træerne så vidt muligt skal blive stående. 
Men når I nu spurgte på facebook, så kan jeg jo spørge, hvorfor der var så kort frist til at svare? I skrev om det torsdag og sluttede tre-fire dage efter - men eksempelvis aviserne, har jo ikke kunnet nå at skrive om det inden. Det er kun dem, der tilfældigt har opdaget det, der kunne være med. Hvorfor var fristen så kort? Kunne man ikke have forlænget det?

- Jeg synes det var rigtig godt. Jeg bruger rigtig meget tid på dialog selvom jeg ikke er lovgivningsmæssigt forpligtet til det. Det er vores vurdering og vores fokus er sikkerheden i sidste ende.
Men hvor står  sagen med træerne så nu? Hvornår beslutter I, hvad der skal ske?
- Det gør vi, når vi er tilstrækkeligt oplyste, siger Lise Thorsen. 
Men hvor lang tid er det? Er det to dage, en uge eller en måned? Bare et slag på tasken?
- Det er ikke to dage, men det kan godt være en måned. Sikkerheden er først, siger Lise Thorsen, der fortæller at forvaltningen laver en samlet vurdering ud fra den dialog der har været og træffer en beslutning, men lover at oplyse hvad de beslutter, inden man eventuelt fælder træerne i Voldgade.

Tilbage til forsiden

Kommentarer

En fantastisk arrogance der fremlægges fra denne Lise Thorsen... hvilken sikkerhed referere hun mon til? træerne har været der i 150 år, og jeg er sikker på at denne Lise Thorsen er væk før træerne sygner hen...

Tilføj kommentar