Valgtema: Arbejdsmarked

Tredie tema er: Arbejdsmarked og arbejdsløshed
Kandidaterne har fået inspirationsordene: Vordingborg kommune har ifølge nye undersøgelser ( eks. AE), haft en stor nettotilflytning af arbejdsløse og folk på overførselsindkomster. Jobcenteret har været i vælten ang. sagsbehandling mv. – Hvad skal der ske? Hvordan kan der skabes flere jobs lokalt? Og til hvem? Hvilke job mangler? (akademikere, faglærte, ufaglærte, håndværkere, andre). Konkrete ideer/projekter?

Det at have et arbejde og på den måde at bidrage til samfundet - og til sig selv - er vel et af de mest basale behov for de fleste mennesker - både økonomisk og socialt. Men området har de senere år været præget af at en del mennesker uden jobs - både tilflyttere, der er søgt mod billigere egne, men også folk der har været her i forvejen. Måden man har håndteret folk på i det kommunale system har i den sammenhæng været til debat - både i avisen, hvor vi har oplevet flere ulykkelige historier end vi har kunnet skrive om - men også politisk, hvor jobcenteret og arbejdsmarkedsudvalget, over de senere år har måtte modtage ekstrabevillinger på flere millioner for at følge med. Endda af flere omgange.
Men hvordan kommer man arbejdsløsheden til livs? Og hvilke jobs vil/kan man skabe? Kandidaterne har forskellige svar, men flere peger på de heldige selvfølgeligheder, med de mange store byggeprojekter (eks. Femern-forbindelsen og Storstrømsbroen), som alt andet lige burde give nogle beskæftigelsesmuligheder - for nogen. Nogle af kandidaterne går også lidt dybere - både i forhold til at forsvare hvad der er gjort, men også i forhold til at pege på hvad de mener, der bør gøres - og hvor der bør sættes ind. Andre igen kommer med en gang overordnede punkter, hvor man ikke rigtig bliver så konkret, men det kan også være svært på den plads vi har her i avisen, så opfordringen til dig som vælger må være at spørge ind til det politikerne siger her på siderne. Spørg dem hvordan de vil gøre tingene - og bed dem være konkrete. Det er nu kandidaterne er klar til at lytte - og det er af samme grund, at der står kontaktoplysninger ud fra deres fotos. Spørg før du stemmer.
God fornøjelse med temaet om arbejdsmarked og arbejdsløshed.

 

 

Sydsjællands Tidendes temasider om valget ser i denne uge på arbejdsmarkedet og arbejdsløsheden lokalt.

Valgsiderne er lavet så hvert parti er blevet tildelt 300 ord, som de kan skrive om et givent emne eller tema. Avisen har således valgt fem temaer og en afsluttende omgang med ”fem skarpe spørgsmål”, som vi har bedt kandidaterne tage stilling til.
Partierne vælger selv, hvem der skal svare - og hvad der skal svares - men de har fået udstukket temaer og en flok ord/sætninger, der måske kan inspirere indenfor hvert tema.
Ud over de maksimalt 300 ord om hvert tema, har vi også bedt partierne om et billede, samt at opgive navn, alder, by, stilling og eventuelt mail og/eller telefonnummer. Sidstnævnte har vi taget med, så du som læser og vælger, har mulighed for at kontakte en kandidat, som du gerne vil vide mere om - eller måske vil bede om at uddybe sine holdninger.
På den måde håber vi, at valgsiderne vil kunne inspirere dig - som vælger - til at træffe et mere velovervejet valg, når du skal stemme den 21. november.

 

Se ugens valgsider i pdf'en herunder.

Tema: 
Kommune- og regionsvalg 2017
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar