• www.henriks-hvidevarer.dk

Rock-Box består af fra venstre Christian Tange (trommer), Kasper Slobodziuk (guitar) og Bent Suhr (vokal og sang). Foto: Mille Holst

Ufiltreret ny 70’er-rock

Tre modne mænd sender en debut-EP på gaden inden de i løbet af sommeren indtager en række musikfestivaler. Vi mødte dem på Masnedøfortet til en snak om passionen for rockmusik.

Vordingborg/Tappernøje I et års tid har bandet Rock-Box arbejdet med at skrive sange, arrangere dem og øve dem, så de er klar til de af sommerens musikfestivaler, som orkestret skal optræde på. Den 22. maj udsendte bandet desudsen sin første EP med titlen ”Out of the Box”. Her kan man høre fire rocknumre, der lyder, som rock lød i 1970’erne. Det er melodiøs, hjemmelavet rock med et lille twist af blues.
- Her er ingen dikkedarer. Guitaren lyder som en guitar, siger Christian Tange om gruppens musik, der netop er kendetegnende ved at der ikke er brugt en masse tekniske effekter eller filtre. 

Musikken forener 
Rock-Box består af sanger og bassist Bent Suhr fra Tappernøje, guitarist Kasper Slobodziuk fra Vordingborg og trommeslager Christian Tange fra Tommestrup på Stevns. 
- Bas, guitar, trommer, ligesom de store bands i 70’erne. Jeg kan godt lide den enkelhed, der ligger i det, siger Bent Suhr og Kasper Slobodziuk supplerer:
- Det enkelte instrument står skarpere.
Bent Suhr og Kasper Slobodziuk mødte hinanden på en af Smallstars’ Blues Jams i efteråret, hvor de besluttede at ”slå pjalterne sammen”, som Bent Suhr kalder det. Efter at have skrevet nogle sange fik de Christian Tange med, som i forvejen spiller sammen med Bent Suhr i et andet band.
Som privatpersoner er de meget forskellige: Bent er konsulent, Kasper er maskinarbejder og Christian ”graver huller”, som han selv siger. Men musikken forener dem, og de mødes en gang om ugen for at spille sammen. Mere kan det ikke umiddelbart blive til, for de spiller alle i andre orkestre også, og de skal jo også passes.
- Fra baglandet er der støtte, siger Bent Suhr, der udmærket er klar over, at hvis ikke familien hjemme bakker op, så ville det ikke kunne lade sig gøre, at spille musik flere gange om ugen.

Vil nå længere ud
- Det, der bær’ det for mig er, at det er skidesjovt, siger Bent Suhr om at spille i Rock Box og de tre mænd er enige om, at det er sjovt at komponere og øve, men på et tidspunkt vil man gerne ud og spille for andre.
I den forbindelse spiller udgivelsen af EP’en en rolle, for den er nemlig ikke bare en måde at få sin musik ud til et bredere publikum, den gør det også nemmere for bandet at sælge sig selv til koncertoptrædender rundt om på landets scener.
- Når man er den størrelse orkester, så er det os selv, der gør al arbejdet, siger Bent Suhr, og de tre musikere lægger ikke skjul på, at der bliver lagt mange arbejdstimer ikke bare i at spille musik, men også i at markedsføre den.
- Vi spiller store koncerter og små koncerter, og vi gør jo dybest set det her af kærligheden til musikken. Det er en kliché, men det er det, det er, slutter Bent Suhr og håber, at Rock-Box vil få lov at optræde på Smallstars til efteråret, eftersom det jo var her, ideen 
til Rock-Box opstod.

Rock-Box består af fra venstre Christian Tange (trommer), Kasper Slobodziuk (guitar) og Bent Suhr (vokal og sang). Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar