TV-SYDTID: Waves på forskellige måder

Wavesfestivalen er blevet oplevet forskelligt af forskellige aldre afhængigt af, om man har været på arbejde, gået i skole eller haft mulighed for at holde fri med hele familien. Vi har talt med en butiksansvarlig og hendes søn om, hvordan festivalen har været for dem.

Wavesfestivalen kan opleves af alle aldre. Mange familier oplever tingene i gaden sammen, men andre får meget forskellige oplevelser ud af Waves. Sådan har det eksempelvis været for Lucas Blach på 13 år og hans mor Harda, der er butiksansvarlig i Tippy i Algade i Vordingborg.
Lucas går i 7. klasse på Svend Gøngeskolen, og sammen med sin liniefagsklasse indenfor idræt og bevægelse har han deltaget i en af de workshops, som Cantabile 2 under Waves har tilbudt til områdets skoler under navnet Skvulp.
- Vi lavede alle mulige bevægelser og skuespil, fortæller han til avisen og synes, at det har været en sjov oplevelse.
- Jeg ved ikke, om jeg ville have skuespil igen, men det er sjovt at se, fortæller Lucas Blach, der sammen med klassen også oplevede teater i Algade. Her havde de fulgt teatret Cie. Woest fra Holland, som optrådte med en vandreforestilling ned gennem Algade.
- De rendte ud på gaden og stoppede en bybus, fortæller Lucas Blach, der er helt med på, at sådan noget gør man ikke bare lige.

 

Butik med kulturpriser
Harda Blachhar ikke selv oplevet noget af alt det teater, der var i gaden.
- Jeg har været på arbejde alle dagene, så jeg har ikke haft mulighed fo0r at se noget, fortæller hun og er også lidt ærgerlig over, at det alt sammen foregik i den østlige ende af Algade, når nu hendes butik ligger i den vestlige ende. Det har dog ikke forhindret hende i at bakke op om festivalen.
- Vi skal da tage del i det. Det synes jeg, man skal støtte op om, for at gøre atmosfæren god i hele gaden, siger hun.
I Tippy har de til ære for alle de kulturelle indslag under Waves i ugen gjort deres tilbudspriser til ”Kulturpriser”, og hun er helt klar til at bakke op igen næste gang, der er Waves.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar