TV-SYDTID: Velbesøgte vikinger

Danmarks Borgcenter inviterede i weekenden til Vikingedage, hvor gæsterne kunne få et kig ind i vikingernes verden. 

 

Hesten Skinfakse fik for alvor lov at stråle på himlen i weekenden til glæde for Hedeby, som udfoldede sig på borgterrænet. Her kunne de besøgende opleve en vikingelejr fra 820’erne og møde vikingerne, som de var. 

- Vi startede med et værre regnvejr, men vejret er med os for en gangs skyld, og det betyder, at nu myldrer det ind med gæster, som overstrømmer vores vildeste forventninger, siger Danmarks Borgcenters direktør, Keld Møller Hansen. 

En lang markedsgade understregede den historiske faktum, at vikingerne var dygtige handelsfolk og håndværkere, og boder bød således på vikingevarer såsom mjød og kunsthåndværk. Krigerkulturen var dog på ingen måde glemt, så der var blandt andet også våbenfremvisning, sværdkamp og demonstration af vikingers ubevæbnede kampsystem ’glima’. Samtidig var der mulighed for at prøve metaldetektorer og for at blive klogere på museets forskning. 

- Vi har brugt et halvt år på at få det her arrangement op at stå, men nu er det her, og nu virker det, så det er fantastisk, siger en tilfreds borgcenter-direktør. brom

 

Klik HER og se flere billeder fra Vikingedagene

 

(Video og fotos: Klaus Lohmann) 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar