TV SYDTID: Sidste Gøngemarked inden byen deles

Lundby Der var spas og løjer a la Svend Gønge, og farlige svenske soldatere på spil, da det tiende og foreløbig sidste Gøngemarked fandt sted i weekenden.

Således skal der laves sporarbejde, der påvirker gøngernes by, Lundby, og så bliver der pause for det populære marked.

- Banedanmark skal lave sporarbejde og deler Lundby i to, så der bliver pause, fortæller Kong Frederik den tredje til TV SYDTID. Til hverdag svarer kongen navnet Søren Jørgensen og kommer fra Ørslev.

Han har således været konge gennem flere år, men må altså abdicere for en stund - i hvert fald næste år.

Det lod dog ikke til at påvirke de glade gøngefolk -  eller svensken - for den sags skyld, der fik holdt dejligt marked gennem hele weekenden. Svensken skød rigtige geværsalutter, der gjaldede så folk trak sig sammen og de jævne borgere, kunne opleve alt fra synkron pandekagevending, og spinderier at særlig engelsk uld - eller måske fik de sig lidt eksotisk med sig hjem fra de handlende.

Det galt blandt andet Silje Ahlburg på otte år, der ikke havde handlet så meget indtil videre, men som sidste år var kommet hjem med en kødædende plante. Måske ikke noget man havde så meget af på gøngernes tid på Lundby egnen, men markedet bød igen på lidt for enhver smag i dette tiende år, hvor der både plads til gøgl, Gud og gæve gønger hele weekenden.

  

Se mere i indslaget fra TV SYDTID herunder:

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar