TV-SYDTID: Fingeret brand på færge tester brandfolk

Uvarslet brandøvelse på Færgen Ida satte i sidste uge de lokale brandmænd på prøve.

 

I torsdags måtte Fredrik Björkande, kaptajn på Færgen Ida, ringe efter hjælp til Sydsjællands Brand og redning, da der var udbrudt voldsom brand i færgens maskinrum.
- Jeg lægger til i Bogo havn. Er der om seks minutter, meddelte kaptajnen over telefonen mens brandalarmen kimede i baggrunden.
Heldigvis var der tale om en brandøvelse, men det vidste brandfolkene ikke, så de kørte for fulde hammer fra stationen i Vordingborg og ankom til Bogø havn på 16 minutter. Dén bedrift var både kaptajn og indsatsleder, Knud Erik Døssing efterfølgende tilfredse med.
Kaptajnen meldte om tre savnede personer. Den ene dukkede op af sig selv kort tid efter brandfolkenes ankomst; de to øvrige måtte røgdykkere under dæk for at finde.
Alt i alt er indsatslederen tilfreds med dagens indsats, og kommunikationen mellem indsatsleder, holdleder og skipper, men der er nogle enkelte ting, han beder sine folk om at gøre bedre næste gang: De glemte eksempelvis at spørge kaptajnen om der var trykflasker om bord på færgen, før brandfolkene blev sendt under dæk. Desuden ærgrer det indsatslederen, at der var problemer med røgkanonerne, så røgen ombord blev væsentlig mindre end planlagt.
For Jesper Kraft Andersen, der er maritim medarbejder i Vordingborg havn er den netop overståede brabndøvelse af stor betydning. Færgen Ida har nemlig plads til 100 mpassagerer, men har kun to besætningsmedlemmer.
- Ved brand skal de lægge til havn hurtigst muligt for at få hjælp, fortæller han, og det er her beredskabet skulle stå sin prøve i torsdags.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar