TV-SYDTID: Den gamle dame

I lørdags fejrede ”Save the Bridge” med Jonna Colding i spidsen broens fødselsdag med taler, teater og musik under broen på Masnedø.

Tirsdag 26. september var det 80 år siden at den nybyggede Storstrømsbro blev indviet. I lørdags blev 80-årsdagen markeret med blandt andet dykkere, rapelling og droneflyvning. Jonna Colding fra ”Save the Bridge” drømmer om at gøre den aldrende Storstrømsbro til en turistmagnet med et væld af aktiviteter som turister valfarter til, ligesom de i 1940’erne og 50’erne strømmede til Masnedø for at opleve broen.
- Vi skal tilbage til at være hovedstad, siger hun.
Anders Hoy, der har boet 55 år på Masnedø, har mange minder om broen. Han erindrer for eksempel de gamle damplokomotiver, der af og til satte ild til det tørre græs på banestrækningen på Masnedø, og trinbrættet, som gjorde, at man kunne tage toget til Masnedø. Og så er der udviklingen:
- Var broen ikke blevet bygget var man stadig rendt rundt med bue og pil på Lolland-Falster, så den har betydet noget udvikling, konstaterer han.

 

Se TV-SYDTIDs reportage fra dagen herunder og billeder i galleriet.

 

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Sikke en fest. Masnedø og nordFalster var bundet sammen med glæde og hygge over temaet, 80 år og hvad så. .. det er jo ingen alder. Og tra la la det fik vi unge sandelig lov at opleve. Børne der var med ved indvielsen for 80 aar siden, kom med de skønneste fortællinger fra dengang deres forældre og beste forældre arbejede ved banen og på projektet med at bygge Masnedø broen og Storstrømsbroen. Jeg fristes snart til at sige Masneø broerne og de mange til tag til Storstrømsbroen. Karen-Magrethe fortalte at da hun var 20 år! Havde hele hendes liv været forbundet med udvikling at det storslående internationale finimonale bygningsværk. Jeg fik ialt 4 timer på min lille optager med fortællinger , alt fra hvordan dykkerne siden 1914 ledte efter det rette sted for pillerne, og det til samlingen fra Bornholm hvor de i 1924 huggede 'diamanten' en granitblok, der fik de mål som alle sten skulle kugges efter . Stenen står til skue i MoselykkeGranitBrud ved Allinge. Jeg behøver hjælp til at holde alt dette fine matriale sammen. Er der nogen som vil være med?

Tilføj kommentar