Kirkens organist, Rikke Juul Morild, samlede alle børn på gulvet og der blev sunget en navnesangleg med et vers til hvert barn. Foto: Ulrik Jensen

Troen giver tryghed og ro

10-årige Liv Rybka hentede selv sit dåbsæble, som blev hængt på kirkens dåbstræ ved barnedåben tidligere på året.

Vordingborg En ny tradition blev født, da Vordingborg Kirke i lørdags afholdt en særlig familiegudstjeneste, hvor hver familie fik lejlighed til at hente det dåbsæble i glas, som blev hængt på kirkens dåbstræ i forbindelse med en barnedåb i det forløbne år.
Præsterne Lisbeth Sinnet Froholdt og Søren Schiøler Linck, som i det forløbne år har døbt et halvt hundrede børn, havde arrangeret gudstjenesten, og samstemmende gav de udtryk for, at det er dejligt at få lejlighed til at gense familierne og de små børn, som i mellemtiden er blevet så store, at mange kan gå. 

Valgte selv dåben
Det var dog ikke kun de helt små børns dag i kirken.
Blandt de mange børn var også 10-årige Liv Rybka, som går i fjerde klasse og er startet som minikonfirmand efter at være blevet døbt i sommers.
- Jeg valgte at blive døbt på min 10 års fødselsdag, fordi jeg tror på, at Gud er med mig hele vejen. Jeg beder aftenbøn hver dag, inden jeg skal i seng, fordi det giver mig tryghed og ro, fortæller hun til avisen.
Livs mor Mette Rybka supplerer og forklarer, at man i deres familie har valgt at vente med at døbe børnene, til de selv kan svare ja ved dåbsritualet. 

Barnevognene stod på række, og kirken genlød af barnegråd.  Der blev også tid til en lille navnesangleg, hvor kirkens organist, Rikke Juul Morild,  havde samlet alle børn og deres voksne på gulvet og der blev sunget et lille vers for hvert enkelt barn.
Stemningen var afslappet og uhøjtidelig. Og så alligevel…
En bedstemor til 12 børnebørn, Mie Fosgerau, var rørt over højtideligheden og sammenfattede det meget præcist:
- Det er noget af det smukkeste, jeg har oplevet. Traditionen med at hænge et dåbsæble op og siden høste det igen er rigtig god, fordi vi bliver mindet om, hvad det er, man ved dåben har sagt ja til.

Også for præsterne er en barnedåb noget helt særligt, fordi man står med et barn med hele livet foran sig:
- Dåben er en kærlighedsgave, og barnet kommer med i et fællesskab. Vi ved ikke, hvad livet vil rumme, og af erfaring ved vi, at der kommer både gode og mindre gode dage. Med det her nye initiativ får vi lejlighed til at gense familierne, og det er rigtig dejligt.

Kirkens organist, Rikke Juul Morild, samlede alle børn på gulvet og der blev sunget en navnesangleg med et vers til hvert barn. Foto: Ulrik Jensen

For 10-årige Liv Rybka, der netop har hentet sit dåbsæble, giver troen tryghed og ro. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar