Der var flot fremmøde i Mern forsamlingshus, hvor den stod på aftensmad og fremlæggelse af de tre store projekter, kommunen er i gang med i byen. Fotos: Michael Thønnings

Tre byggeprojekter skal redde Mern

Den gamle station med boliger, Ådals-projektet ved skolen og en omdannelse af veje og pladser efter nedrivninger er alt sammen sat i gang i Mern, for at gøre området mere attraktivt. I sidste uge var der borgermøde.

 

Mern - Hvad med noget generel vedligeholdelse af byen? Om et kryds er gråt eller rødt betyder jo ikke noget, hvis man mødes af affald og døde katte der hænger i træerne og det gror til, lød det fra en af de cirka 80 fremmødte til borgermødet i Mern samlingshus, hvor alle fik mulighed for at høre om de tre store projekter, der er i gang i byen, og som skal gøre den bedre at bo og være i.

- Jeg tror, at når det bliver en pænere by, så passer folk også på den, lød svaret fra Peter Rasmussen, arkitekt fra kommunen. Kort forinden havde han præsenteret en af de nyere planer for byen, der blandt andet betyder en markant ændring af området omkring den gamle stationsbygning.

Her skal den cirka 6.400 kvadratmeter stor grund bebygges med små, flytbare to-værelses skur-boliger af isoleret krydsfiner, hvortil der skal være små haver, mens selve stationsbygningen skal rumme nogle lejligheder og dele af området, skal være fælles og samlingsområde for byen, i renoveret form.

- Vi fik en opfordring til at søge en pulje, der egentlig var udløbet, men så blev den forlænget, påpeger Peter Rasmussen, der på den måde fik godt ni millioner kroner fra integrationsministeriet, til byggeprojektet i Mern. Således købte kommunen  stationsområdet i sommers, og nu er de så småt er gået i gang.

- Det skal åbnes op og bruges af byen og være halvoffentligt, præciserer han og påpeger at kommunen selv kommer et par millioner i, og at skurboligerne, som man køber af Bent Lykke (arkitekt og ejer af Sukkerfabrikken på Møn, red.) eksempelvis kan blive til studerende eller flygtninge. Efter alt at dømme bliver de almennyttige lejeboliger.

Først skal der dog laves en bevarende lokalplan, som er i høring til den 28. februar.

 

Ådal

Forinden kunne afdelingslederen på skolen i Mern, Bendt Wittrock Jespersen, fortælle om udviklingen  af Mern Ådal-projektet, der efterhånden har været mange år undervejs, men begyndte  at blive mere virkeligt, da kirken købte området bag skolen for en tre års tid siden. Med skolen som tovholder, har man siden mest ”tegnet og fortalt”, og prøvet at kigge på hvad der skulle være, og man har blandt andet kigget på at få sat hegn op og få plantet nogle træer, men planerne er stadig at der skal være plads til leg og fælles muligheder, der binder skolen og resten af området sammen og giver mulighed for at bruge og lege i området - både for børn, unge og ældre.

 

Hvad kunne I tænke jer?

Det var dog mest sidstnævnte - eller i hvert fald midaldrende -  der var mødt op til borgermødet, hvor spørgelysten måske ikke var stor, men ret konkret i forhold til at man gerne vil  have fokus på sikker skolevej og gerne  ville vide mere om projekterne - især omkring stationen.

Der var ellers lagt op til at folk kunne komme med direkte ønsker til en af de pladser der er opstået, efter de mangeårige vej-renoveringer og kloakeringer, som efterhånden er afsluttet.

- Der er nogle muligheder på den grund, der ligger midt i byen, hvor vi gerne vil lave et bytorv. Men hvad kunne I tænke Jer?, spurgte Elsba Hardlei, planlægger i kommunen, det har overtaget projektet i august, hvor der fra kommunal side lægges op til bænke, petanquebane, regnsvandsopsamling og meget andet, som også tilsyneladende har fået finanserne mere eller mindre på plads, så de tre store projekter i Mern by, kan åbne nogle flere muligheder for Vordingborg kommunens  - geografisk - mest centrale by, der efter mange års planer, nu ser du til at være på vej til at ændre udseende - også helt konkret.

 

 

Der var flot fremmøde i Mern forsamlingshus, hvor den stod på aftensmad og fremlæggelse af de tre store projekter, kommunen er i gang med i byen. Fotos: Michael Thønnings

Peter Rasmussen og Elsba Hardlei fra kommunen får en bid brød, mens Pia Petersen fra Mern fik hilst på borgmester Mikael Smed (S), der kiggede forbi mødet.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar