Der er maser af lys og vand i bassinerne, så nysgerrige skulle lige kigge ind, efter sidste uges idrætpriser. Men selvom det ser fristende ud, skal der landes en aftale mellem folkene bag det kommende vandhus, der mødes igen i dag. Foto: Michael Thønnings

Tirsdag er milepæl for ny svømmehal

Tekniske og kontraktlige uenigheder er det sidste der mangler, før den nye svømmehal på Panteren kan åbne.  I dag mødes folkene bag, til et formentligt sidste møde. - Det bliver en milepæl - herefter ved vi meget mere, påpeger kommunaldirektøren.

Vordingborg Alle venter på den nye - og meget forsinkede svømmehal - og nu er det er kun tekniske løsninger, fejl og mangler, samt kontraktlige uoverensstemmelser, der skiller vandhuset og Vordingborgenserne fra en dukkert.
- Vi har et problem med det sidste, men Vandhuset er sådan set klar til at åbne, siger kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune, der påpeger at det er i forhold til det driftsmæssige, at der nu er blevet holdt en række møder, for at få afklaret det sidste.
- Status er, at vi ser på måden vi renser vandet og diskuterer løsningsmuligheder, hvor vi har en ekstern rådgiver inde over, fortæller direktøren, der sammen med Peter Tommerup, chef fora kommunale ejendomme, samt entreprenør Morten C. Henriksen, med underentreprenører, DGI - der står for drift -  og naturligvis advokater, prøver at finde til enighed.
Problemet er blandt andet at vandet ikke bliver renset tilfredsstillende og der derfor skal en anden teknisk løsning ind over - og betales - for at det kan blive badeklart.
- Der er en kontrakt og vi skal finde ud af hvem der har ansvaret og forhold til den oprindelige kontrakt, skal vi have tingene på plads, siger Lau Svendsen-Tune, der påpeger at der arbejdes hårdt på en løsning, ligesom man har mødtes flere gange.
- Vi har et møde på tirsdag (i dag, red.). Det er en milepæl, i forhold til hvordan det går med den videre drift, siger han og påpeger at herefter vil man også mere sikkert kunne melde ud, hvad der helt konkret er tekniske problemer og hvad der mangler forud for en åbning.
- Kommunen er bygherre. Det er ikke os der har ansvaret for det tekniske, påpeger han og understreger at det dog med den konstruktion der er, er vigtigt at finde en løsning, hvor alle er enige.
- Det er et offentligt privat partnerskab (OPP), hvor vi skal samarbejde de næste 25 år omkring driften, så det er vigtigt vi kan det, siger han.
- Vi skal kunne samarbejde bagefter og kan ikke bare sige, at det skal afleveres der og så ellers uddele dagbøder. Vi har allesammen ”hånden på kogepladen” i forhold til at finde den rigtige model, siger han.
- Men vi arbejder hårdt på det. Der er gået for lang tid, siger han  og fortæller at i forhold til tidligere udmeldte  driftsudfordringer  så skulle løsningerne være klar, mens det er kontraktlige og tekniske forhold - i forhold til blandt andet vandrensning - og ansvaret her - der skal passes til.

Ingen anden konstruktion
Der har tidligere været kritik af konstruktionen i forhold til hele DGI-huset og også ansvarsfordelingen ved byggeriet, men her mener kommunaldirektøren ikke at det havde gjort en forskel, hvis de  i stedet havde sendt byggeriet i udbud, fremfor som OPP.
- Der kunne byggeriet også vær stoppet og der kunne være uenigheder ved syn. Der ville entreprenøren heller ikke skulle tænke på de bedste løsninger i forhold til fremtidig drift, fordi de så bare afleverer det. Så der kunne opstå andre problemer, siger han.
Svømmehallen skulle oprindelig være åbnet i 2017 og er blevet skubbet flere gange. Efter mødet i dag, lover kommunen dog at melde mere konkret ud og eventuelt med perspektiv for åbningen.

Der er maser af lys og vand i bassinerne, så nysgerrige skulle lige kigge ind, efter sidste uges idrætpriser. Men selvom det ser fristende ud, skal der landes en aftale mellem folkene bag det kommende vandhus, der mødes igen i dag. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar