Sydtid's Kunstkort: Franske klovne

Navnet på kunstneren er det ikke lykkes at finde, men fire cirkusinspirerede gavlmalerier, som vi samlet har kaldt ”Franske klovne”, er udført af en fransk gadekunstner - det første under Waves Teaterfestival i 1991. Og det er netop i anledning af Waves, at ugens kunstkort tager fat i netop disse.
De første er således fra festivalerne i 1991 og 1993, hvor træet på muren ved Kirkestræde (lille foto) og et andet - nu overmalet - billede blev lavet. Bemærk navnene på blandt andre Nullo (Facchini) leder af festivalen fremgår - dog med tre l’er. I 1995 inviterede kommunen kunstneren på besøg, hvor maleriet ved det tidligere bibliotek i Algade 89 (stort foto) og maleriet ved Amigo-bar blev til.

 

Årgang og kunstner:
1991-95, af ubekendt fransk kunstner.

Placering:
Kirkestræde, Algade mv., 4760 Vordingborg.

Kunstnerisk vurdering (1-5):
3 - Sjove værker, men også lidt ”hurtige”.

Kontrovers-niveau (1-5):
2 - De er der - men ikke meget mere.

 

Se også de tidligere Kunstkort.

 

 

Opdatering:

Sidste uges kunstkort var det første med en ”ukendt kunstner”, men helt så ukendt var han dog ikke.
Avisen har således flere skarpe læsere, blandt andet Anne-Merethe Frandsen og Annelise Karlshøj, der kunne fortælle os, at kunstneren bag de ”franske klovne”, som blandt andet er ved det gamle bibliotek og i Kirkestræde, er lavet af den joguslaviske kunstner Milan Vukotic, der sålede ikke er særlig fransk.
Til gengæld skulle han have været ganske afholdt og malede blandt andet også sine klovne på ejendomsbesidderen Ole Poulsens kontor, ligesom han skulle have malet på folk under de to Waves-festivaler, hvor han var forbi.
Sydsjællands Tidende takker for hjælpen, og vi glæder os samtidig over den massive interesse der har været for vores kunstkort - og dermed vores allesammens offentlige kunst.

 

Tema: 
Sydtid's Kunstkort
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar