Varmtvandsafdelingen her er varm, mens svømmeafdelingen bag glasvæggen er mere normal i temperaturen. Foto: Michael Thønnings

Svømmehal ender i voldgiftssag

Forhandlinger tirsdag endte med at entreprenør på den nye svømmehal, Morten C. Henriksen, og kommunen, trak en streg i sandet. Nu køres en syn, skøn og voldgiftssag mod en underentreprenør, for at få klaret det sidste. Derfor er der stadig ingen dato for åbningen, selvom det hele ser fint og klart ud. Avisen kiggede forbi Vandhuset.

Vordingborg - Det er jo et dejligt sted, flot og indbydende, siger kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune, efter en tur rundt i den kommende svømmehal på Panteren. Og han har ret. Alt er klar, DGI-folkene er klar, men der mangler lige lidt.
Tirsdag var således et sidste mæglingsmøde, hvor kommune og hovedentreprenør, prøvede at få en underentreprenør til at acceptere og lave de ting der mangler, men det gik ikke, og nu bliver det kørt, med en uafhængig syn og skønsmand via en voldgiftssag - for at få klarlagt de sidste ting.
Helt konkret drejer det sig ifølge entreprenøren om at filteret, flowet og rensningen ikke er stabil nok. Det kræver det for at blive godkendt af kommunens byggesagsafdeling.
- Det er kørt helt separat, så selvom kommunen er bygherre, er det uafhængigt, siger kommunaldirektøren.
Problemerne i ”flow og filtre” skal blandt andet klares med tilsætning af noget aktivt kul, der kan binde kloren, ligesom der skal laves en anden styring på systemet. Dertil kommer andre ”fejl og mangler”, som Morten C. Henriksen nu selv overtager udbedringen af og gør klar til at lave.
- Men vi kan ikke gå i gang før der har været syn og skøn, siger han og henviser til at det drejer sig om hvem der skal betale regningen.
Men kunne I ikke bare sige at i tager den, betaler for fejl og mangler og får det i gang?
- Det er meget store penge, understreger entreprenøren, der ikke vil ud med et konkret beløb, men dog trækker på skulderen og giver et klart ja, på spørgsmålet om det er udgifter over millionen.
Som det er nu løber svømmehalen op i 73-74 millioner, på grund af ekstra tilkøb. Derudover kommer køb af inventar på budgettet der ligger på cirka 80 millioner. Ud over de mistede entreindtægter, burde forsinkelsen dog ikke ramme kommunen på pengepungen, og generelt er der glæde over projektet, men blot ærgrelse over den udskudte åbning.
- Samarbejdet med kommunen har været utrolig positivt, og vi har været gode til at finde løsninger i fællesskab, siger Morten C. Henriksen, der som kommunen understreger vigtigheden af, at de skal arbejde sammen i 25 år frem, så derfor er nødt til at have fælles fodslaw.
- Men der er problemer med underentrenøren, som også har fungeret som rådgiver,  påpeger han og gør klart at tingene skal være i orden, før man hælder folk i vandet.
- Man kan godt bade nu - det er ikke farligt, men rensningen er ustabil og skal justeres, påpeger entreprenøren, der fortæller at før det hele er stabilt, så sker der ikke noget. Han har dog købt nogle af de ting ind, der skal rettes, og så snart syn og skønsmanden har været der, så går han i gang. Det kan dog snildt tage en uge - eller 14 dage. Det vides ikke. Heller ikke hvor lang tid det sidste arbejde så tager, og herefter er der 14 dage til tests.
- Men så snart der har været skøn, så fremlægger vi en tidsplan, lover kommunaldirektøren, der påpeger at han er i daglig kontakt med Morten C. Henriksen.
Begge gør klart, at det ikke drejer sig om ”hele eller halve år”, før man åbner.

 

Se mange flere billeder i galleriet.

 

Varmtvandsafdelingen her er varm, mens svømmeafdelingen bag glasvæggen er mere normal i temperaturen. Foto: Michael Thønnings

Direktør Betina Møgeltoft fortæller om træningsrummet, hvor der er kig til svømmehallen og er som kommunaldirektøren, glad for hallen. Foto: Michael Thønnings

Morten C. Henriksen, viser luftanlægget. Al teknik ligger under selve hallen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar