• www.henriks-hvidevarer.dk

Eleverne havde travlt i køkkenet. Foto: Ulrik Jensen

Stort rykind på markedsdag

Som sædvanligt var der stort rykind, da Vordingborgskolen i søndags afholdt sin årlige markedsdag den anden søndag i september. 

Vordingborg Markedsdagen på Vordingborgskolen er en begivenhed, hvor forældrene til de nystartede elever får mulighed for at få et førstehåndsindtryk af de alsidige aktiviteter på skolen.  Samtidig er dagen en anledning til at vise skolen frem for lokalbefolkningen, som inviteres indenfor, så de kan få et indblik i, hvad der foregår bag de flotte hvide facader mod Færgegårdsvej.  Desuden giver dagen altid tidligere elever lejlighed til at mødes på den uddannelsesinstitution, som har givet dem et vigtigt skub fremad i livet. 

Hjemmebag og fristelser
Der var travlhed og godt salg fra boderne i gården og i haven. Fra det store elevkøkken blev gæsterne mødt af en duft af nybagte boller og vafler, som blev solgt i takt med, at eleverne kunne nå at bage dem.  Fristende tilbud af hjemmelavede specialiteter, marmelader, småkager, pickles, syltede asier, frugtsaft  og meget mere var der masser af, og mange gæster købte hjemmelavede delikatesser med hjem.
Den flotte gamle spisestue, som udgør selve hjertet af Vordingborgskolen blev fyldt op ved middagstid, hvor der blev serveret tomatsuppe med fyld og tilbehør af hjemmebagt brød.

Håndværk og e-sport
Heldigvis var markedsdagen begunstiget af fint sensommervejr, da en del af de boder, der før har været indendørs, var rykket udenfor i haven i telte.  
Lokalet, hvor der før har været boder, er nu indrettet til e-sport, fortæller Vordingborgskolens webmaster Henrik Barnewitz, der har titel af marketing manager.
- Vordingborgskolen er i dag en af landets mange Frie Fagskoler, og med sin mere end 100 år gamle historie har skolen stadig sine rødder solidt plantet i de tidligere husholdnings- og håndarbejdstraditioner.  Skolen har seks linjefag indenfor kreativitet, håndværk og sundhed, og som en nyskabelse tilbydes nu et mere fritidsbetonet hold med fokus på e-sport. 
- Det er en nyskabelse, som vi forventer os meget af. Eleverne kan her prøve  kræfter med spil som Counter-Strike, Global offensive og Leauge of Legends og andre spændende spil på vores nye E-Sports hold.
På holdet kan eleverne udfolde sig  som E-sports udøver i et miljø, hvor kærligheden til spil er i fokus. 

Boder er populære
Henrik Barnewitz fremhæver markedsdagen for dens hyggelige og gode stemning.
-  Vi får hjælp af en række frivillige hjælpere, der yder et vigtigt bidrag til gennemførelsen af dagen. Og så er vi ikke mindst glade for at se så mange tidligere elever, som har lyst til at kigge forbi og hilse på. Og interessen for at have en gratis bod er stor. Vi har for eksempel en dame, der har lokal tilknytning, men i dag kommer helt fra Kolding med sine fine nipsting i glas.

En fuldt booket skole
Vordingborgskolens forstander Jette Rønne glædede sig over den flotte opbakning til markedsdagen, og så fremhævede hun den glædelige omstændighed, at skolen er helt fyldt op med det maksimale antal elever: 85 kostelever og 10 dagelever og at der oven i købet er venteliste. 
- Og eleverne bidrager år for år med mere og mere. Også i år bliver der afholdt højskoleaftener i løbet af vinterhalvåret, hvor forplejningen indgår i elevernes undervisningsforløb. 

Eleverne havde travlt i køkkenet. Foto: Ulrik Jensen

Hygge i gården. Foto: Ulrik Jensen

Der var trængsel i boderne. Foto: Ulrik Jensen

Pilefletter Else Lund var med igen. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar