Prins Jørgens Garde skal samle folk forud for det kongelige visit, men scenen på borgen byder også på megen anden musik. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Stort program for flag-fødselsdag er klar

Programmet for den store fejring af Dannebrogs 800-årsdag den 14. og 15. juni er klar og byder blandt andet på Folkeklubben, Loveshop, Sigurd Barrett, en masse middelalder og flere estiske oplevelser.

Vordingborg Det bliver især lørdag den 15. juni - på selve  Valdemarsdag, at det stor skyts bliver sat ind for at fejre, at det er 800 år siden, at Dannebrog faldt ned fra himlen.
Således er der både masser af musik, historier, kongeligt besøg og festivitas i det hele taget.
- Der har været en overordnet styregruppe, og herunder har der så været mindre arbejdsgrupper, der har sammensat programmet, siger Carina Nørgaard Schou, fra Danmarks Borgcenter, der kommer til at lægge græs til en stor del af fejringen.
Således indledes lørdagen med den kendte børneentertainer, Sigurd Barrett, der fortæller Danmarkshistorie fra klokken 11.
Klokken 13 er det den kendte freestyle-rapper, Per Vers, der skal udgyde sine rim om det ganske danske flag og historien bag, mens de folkekære folk fra orkestret Folkeklubben, går på 14.15.
- Det hele kommer til at foregå på en stor scene på borgterrænnet. Folkeklubben er netop valgt, fordi de passer godt ind til stemningen og netop synger på dansk, siger Carina Nørgaard Schou, der påpeger at det også gælder for det næste store musiknavn, nemlig Love Shop der synger aftenen ud og flaget ned fra klokken 18.30.
- De optræder altid med et stort Dannebrog i baggrunden, så det passer vældig godt til fejringen, siger hun.
Det er dog nok også det kongelige besøg, som mange vil være interesserede i, og Kronprinsparret er sat til at komme klokken 16.
- Der bliver en officiel velkomst og så hejser vi, for første gang, det særlige flag vi har fået lavet, fortæller Carina Nørgaard Schou. 
I anledning af 800-året, er der nemlig blevet fremstillet et stort flag, der skulle se ud som Dannebrog gjorde, dengang det faldt ned i 1219 - og det er ikke helt magen til det vi kender i dag.
Det hele krydres med Livgardens musikkorps og når de kongelige siger farvel en tre kvarters tid senere, så har Vordingborgskolen - naturligvis - sørget for masser af Dannebrogslage til alle de glade gæster.

Flere dage
Der er dog masser af andre aktiviteter sidløbende, som butikkerne og Bycentrum blandt andet har stået for. Derudover har der været samarbejdet med Estland, hvor flaget, i følge legenden, faldt ned i sin tid.
Det foregår allerede fra om fredagen den 14. juni, hvor der blandt andet vil være ildgøglere, riddershow og middelalderstemning ned gennem Algade. 
På Slotstorvet vil en kendt estisk restaurant ”Olde Hansa” i øvrigt været at finde begge dage.
Desuden vil der være historiske byvandringer, hoppeborge, ligesom man naturligvis altid kan regne med noget kreativt fra Farmorhuset, der byder på kongekroneværksted, så man kan være reglementeret påklædt, til det royale visit.

Prins Jørgens Garde skal samle folk forud for det kongelige visit, men scenen på borgen byder også på megen anden musik. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Der kommer til at ske en masse i kommunen i anledning af 800-års fødselsdagen. Sydsjællands Kulturteater opfører Dannebrog - myten om et flag. Det sker i Faksinge By fredag den 14. juni kl. 19, lørdag den 15. juni kl. 19 og søndag den 15. kl. 14 og 16. Forestillingen kl. 14 er en særforestilling for Marjatta; men du er naturligvis velkommen, hvis du ikke kan de øvrige tidspunkter. Forestillingen er en munter historisk fortælling, som vi glæder os til at vise. Forfatter er Henning Pederse, instruktør Sara R. Andersen. Vi glæder os endvidere over, at Vordingborg Kommune støtter forestillingen med midler fra initiativpuljen.

Tilføj kommentar