En vrimmel af børn, barne- og klapvogne samt den travle og populære julemand Jens Nielsen. Foto: Lise-Lotte Iuel

Stort juleoptog i Mern

Håndværker- og Borgerforeningen i Mern stod igen i år i spidsen for at byde julen velkommen med juletræstænding ved kirken og et forudgående stort optog gennem byen anført at Prins Jørgens Garde.

Mern Garden startede fra den sydlige del af byen og gjorde et længere ophold ved Plejecenteret Solhøj, hvor beboerne var indbudt til at deltage fra vinduespladserne. En masse mennesker inklusive rigtig mange børn i barne- og klapvogne nød Prins Jørgens Gardes julerepertoire, som især ved plejecenteret udgjordes af nogle af de sidste mange års kendte sange fra fjernsynets julekalenderudsendelser. Den udendørs koncert startede således med ”Det’ sørme, det’ sandt december”, som stammer fra DR1’s ”Jul på slottet” i 1986. Dernæst fulgte et nummer fra en af Nissebande-julekalenderne, Shu-bi-duas ”Den himmel blå”, hvorpå også de ældre julesange kom i spil startende med ”Juletræet med sin pynt”.
- Min mand Jørgen Leidecker, der er formand for Håndværker- og Borgerforeningen, har på foreningens vegne været inde på plejehjemmet med fyldte chokolader til beboerne, så de kan få en lidt ekstraordinær hyggelig første-søndag-i-advents-eftermiddag, fortæller Birgit Leidecker. 
- Desværre må jeg undvære ham her, for han har travlt henne ved kirken, hvor der skal serveres gløgg, kakao og æbleskiver, tilføjer Birgit Leidecker. 
Julemanden, som havde taget sig tid til at komme til Sydsjælland, fik hilst på de fleste børn ved plejehjemmet, og Prins Jørgens Garde fik spillet for plejehjemsbeboerne, hvorpå optoget satte sig i bevægelse igen med Lille-Pers ”Julebal i Nisseland” og gik bagom ad snørklede gen- og bagveje, for at så mange beboere i Mern som muligt både kunne se og høre, at julen nu endelig står for døren. Efterhånden deltog der vel et par hundrede mennesker, som samledes udenfor Mern Kirke, hvor byens juletræ blev tændt, og garden gav et par numre mere. Farmorhuset fra Vordingborg var i mellemtiden dukket op med honninghjerter til mave og pynt, og den lokale præst fra Mern og Øster Egesborg kirker Alex Mark Knudsen delte flyers ud med indbydelse til at fortsætte det hyggelige samvær under varmere forhold inde i Mern Kirke. 

En vrimmel af børn, barne- og klapvogne samt den travle og populære julemand Jens Nielsen. Foto: Lise-Lotte Iuel

Lille Agnes Harfeld Vestergaard på 3 år deltager med farmor Bettina Harfeld, Nyråd, for at høre faster Anne (Harfeld) fra Prins Jørgen Garden spille på trækbasun ved juleoptoget i Mern den første søndag i advent. Foto: Lise-Lotte Iuel

Så er optoget samlet ved kirken i et dejligt koldt og klart decembervejr. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar