Jan Faber er ny træner i VIF og han glæder sig til at lægge et ekstra stykke arbejde i at skabe god stemning omkring klubbens kampe og træninger, så klubben bliver et endnu bedre sted at komme både sportsligt og socialt. Foto: Mille Holst

Store ambitioner med plads til alle

Vordingborg Idrætsforening (VIF) har fået ny seniortræner. Men det er ikke det enste klubben gør for at blive en bedre fodboldklub. Vi har mødt Jan Faber, der fortæller om ambitionerne og ønskerne.

Vordingborg I Vordingborg Idrætsforening (VIF) har man en ambition om at komme tilbage til Sjællandsserien. Derfor har klubben per 1. januar i år ansat Jan Faber som træner for seniorfodbolden.
- I Vordingborg er niveauet faldende; det er længe siden, klubben har været oppe i Sjællandsserien. De ligger nu i Serie 2, fortæller Jan Faber, der selv har været i Herlufsholm altid, men ser gode fremtidsmuligheder som træner i VIF.
- Det er en klub, der gør noget for fodbolden, og som gerne vil noget resultatmæssigt, siger han, men erkender, at der er noget at arbejde med.
- Selvom det er så stor en klub, så ligger den ikke højere end Nyråd, der er noget mindre.
Det er Jan Faber dog overbevist om, at han kan være med til at ændre på.
- Førsteholdstruppen er 18-22-årige drenge. De træner tre gange om ugen; nogen kommer herned med tog og bil fra København. De er gamle Vordingborgdrenge. Man skal træne her for at komme på holdet, fortæller Jan Faber, der er glad for, at de alle vægter træningen så højt at de kører den lange tur så tit.

Glæde og prioritering
Samtidig samarbejder Jan Faber med ”folk udefra”, som med mellemrum deltager i træningen i VIF. Senest har Lasse Nielsen, der er professionel fodboldspiller i Trelleborg FF (Sverige) og tidligere Lech Poznan (Polen) været med som træner på førsteholdet under påskens træning.
- Han har aldrig prøvet at træne før, men han kan give noget helt andet end mig, mener Jan Faber, der mener, at det er vigtigt, at medlemmerne får andet end blot en fodbold at træne med.
- Alt andet lige skal man huske på, at det er folk, der betaler for at komme her, så man skal tilbyde dem noget. Man kan ikke bare smide en bold ud til dem, siger Jan Faber, der pointerer, at det er vigtigt at lytte til dem, der kommer i klubben. Hvilke ønsker har de, hvad savner de. Derfor kommer han også selv i god tid før en træning for ganske enkelt at mærke stemningen og opsnuse, hvad der bliver talt om. Desuden lægger han selv en masse frivilligt arbejde i klubben, så også for ham skal det være sjovt at komme:
- Jeg skal jo også have noget igen, siger han.
- Jeg gider ikke komme og så kommer der kun otte ud af 20. De skal ville det, ellers vil jeg heller ikke prioritere dem fremfor min familie. Men de vil det virkelig også gerne her. Det skal være glæden, der driver det, siger han.

Tiltag til udvikling
Men selvom VIF har ambitioner for sit førstehold, så lægger Jan Faber ikke skjul på, at klubben skal være for alle aldre og alle niveauer. Ifølge den nye træner har VIF alle forudsætninger for at sikre dette.
- Her er mange hænder og der er enighed om, at klubben skal være et sted, man godt kan lide at komme.
En af de ting, man i klubben har talt om at søsætte er kamplørdage, hvor flere hold både herrer og damer spiller kampe i løbet af samme dag. Ved også at sørge for hoppeborge til de mindste og grill og fadølsanlæg, burde forudsætningerne for at medlemmerne kan komme og få en hyggelig familiedag ud af dagen være til stede, fortæller Jan Faber. Han er dog bekymret over de våde fodboldbaner, som ikke bliver klar til sæsonstart. Det betyder nemlig, at VIF ikke kan spille sæsonens første hjemmekampe hjemme.
- Lige nu ser det ud til at vi skal spille rigtig meget på Panteren, men dér er ikke nogen klubstemning og der er ikke noget klubhus, pointerer han. Hans store ønske er derfor, at der på sigt kan komme en kusntgræsbane på VIFs egne områder ved stadion, så medlemmerne har et sted at ”hænge ud”.

Årets første kampe
Til sæsonstart 7. april skal VIF møde Ørslev på udebane. Kampen spilles klokken  16 på Ørslevsgræsbaner, for i Ørslev satser man på, at banerne er klar. Ifølge Ebbe Andersen fra Ørslev fodboldklub bliver kampen under ingen omstændigheder flyttet til kunstgræsbanen på Panteren.
-  Vi mister mange penge på Panteren, for vi kan ikke sælge noget der, siger han. 
Hvis vejret ikke tillader kamp på Ørslev stadion bliver kampen ifølge Ebbe Andersen flyttet til en hverdagsaften senere på sæsonen.

 

Læs også artiklen "Ingen fodbold på banerne foreløbig", hvor medarbejdere i Vordingborg Kommune fortæller, at kommunens boldbaner ikke må tages i brug foreløbig.

Jan Faber er ny træner i VIF og han glæder sig til at lægge et ekstra stykke arbejde i at skabe god stemning omkring klubbens kampe og træninger, så klubben bliver et endnu bedre sted at komme både sportsligt og socialt. Foto: Mille Holst

Vordingborg stadion er sumpet i øjeblikket trods forsøg på at dræne banen bedre. Jan Faber håber på bedre vejr, så spillerne kan tage banerne i brug. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar