• www.henriks-hvidevarer.dk

Stjålne genstande bliver nu udstillet igen

Danmarks Borgcenter udstiller atter de genstande, der blev stjålet under et indbrud på museet i august. Samtidig forlænges udstillingsperioden til midt i december måned.

 

En af de sidste dage i august i år oplevede Danmarks Borgcenter det, som ethvert museum frygter: Tyve brød ind og stjal uvurderlige genstande fra udstillingen. Heldigvis blev de stjålne effekter fundet kun få timer efter tyveriet og efter at have været i politiets varetægt kunne konservator Gerhard Stawinoga fra Schleswig-Holsteinische Landesmuseum tirsdag morgen endelig montere dem i en udstillingsmontre på Danmarks Borgcenter, så publikum atter kan se dem. Det drejer sig om en kopi af vikingetidens betydeligste guldskat, Hiddenseesmykket, der blev fundet på øen Hiddensee i 1872 og i dag er vurderet til godt en halv milliard danske kroner, samt ni unikke presblikforme, som er blevet brugt til at støbe det oprindelige smykke. Presformene er uvurderlige, så det var en tydeligt lettet konservator, der tidligere på ugen præsenterede dem for offentligheden igen.


Udstilling forlænges

Ifølge afdelingsleder Thomas Tram Pedersen på Danmarks Borgcenter har der været så stor interesse for borgcentrets vikingeudstilling ”Vikingernes Metropol”, som er udlånt af Hedebymuseet i Tyskland, at museet har besluttet at forlænge udstillingen til 17. december. Museet skulle ellers efter planen være lukket ned for vinteren efter skolernes efterårsferie i næste uge.
- Når udstillingen forlænges skyldes det naturligvis også, at vi gerne vil give vores gæster mulighed for at se det berømte Hiddensee-smykke, som på dramatisk vis blev stjålet i slutningen af august, oplyser Thomas Tram Pedersen. Genstandene har være hos politiet som bevismateriale, og det betyder, at mange gæster er gået glip af lige netop disse væsentlige genstande i udstillingen.
”Vikingernes metropol” tager gæsterne med på en imaginær rejse fra Sydsjælland til Hedeby, der betegnes som den første egentlige by i vores del af verden. 2.000 unikke fund viser i udstillingen, hvordan vikingerne levede, arbejdede og blev begravet. Ingen anden samling i verden giver ifølge Danmarks Borgcenter så godt et indblik i vikingetiden.
Efterforskningen af tyveriet er ifølge Thomas Tram stadig i fuld gang og foregår for lukkede døre.

 

Læs også, hvad vi skrev i forbindelse med tyveriet sidst i august samt i dagene derefter.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar