Den nuværende jernbane-overgang bliver spærret for biltrafik mellem den 4. og 27. januar, for nu skal den væk. Til højre ses den nye Næstvedvej. Foto: Brian Romberg

Stationsbroen lukker - men er snart klar

Broen over banen i Vordingborg bliver revet ned lige efter nytår, og der lukkes af i tre uger frem til 27. januar. Biler må finde andre veje, mens de gående får lov at bruge den nye bro.

Vordingborg Fra den fjerde januar og tre uger frem  bliver den gamle bro fra Næstvedvej over jernbanen revet ned, så om ganske kort tid er det slut med at bruge den indfaldvej, hvis du skaltil og fra Vordingborg.
- Det betyder, at biler bliver nødt til at køre udenom eksempelvis Orevej, men de bløde trafikanter bliver ledt over på den nye bro, fortæller fagchef i Vordingborg Kommune Bjørn Buch.
Således får de gående lov til at blive de første der tester den nye bro, som går fra Næstvedvej og over mod Valdemarsgade fremfor over mod Algade.
- Der bliver lavet en midlertidig gangbro op til den nye bro, og der bliver lagt plander ud og gelænder, som man kan komme over, fortæller Bjørn Buch, der gør klart at  den aftale, der er lavet, betyder, at alle bløde trafikanter - gående, cykelfolk og dem i kørestol - skulle kunne komme over uden problemer,  også i perioden inden broen bliver helt færdig.
Det skulle den så til gengældvære lige omkring den 27. januar, hvor det efter planen både vil være muligt at køre og gå over den nye bro.
I forhold til den mellemliggende periode, hvor bilerne  må tage omfartsvejen for at komme rundt, burde der ikke bliver nogen problemer nede  ved viadukten i Masnedsund ud mod Ore.
Den er nemlig lukket for tiden, men ifølge Bjørn Buch er der lavet en aftale med Banedanmark om, at de to ikke må være lukket ned samtidig.
Det har dog ikke været muligt at få en bekræftelse fra Banedanmark, men alternativt må man køre nord om byen.
Projektet med Ny Næstvedvej og jernbanebroen har været undervejs i en længere årrække og fik ekstra næring i forbindelse med elektrificeringen af den nye jernbane, hvor det blev besluttet at man - under alle omstændigheder - var nødt til at hæve den gamle jernbanebro. Det var her et gammelt ønske fra Vordingborg Kommune at få Næstvedvej ført over i Valdemarsgade, som indfaldvej og dermed gøre stationsområdet ”roligere”. Det førte til en række ekspropriationer og ændringer, og nu ser det  altså ud til at være ved at være på plads.
Således ryger den gamle jernbanebro engang mellem den 4. og den 27. januar, mens vi forhåbentligt kan indtage en ny bro - både kørende og gående -  i slutningen af januar.

 

Den nuværende jernbane-overgang bliver spærret for biltrafik mellem den 4. og 27. januar, for nu skal den væk. Til højre ses den nye Næstvedvej. Foto: Brian Romberg

MT Højgaard har travlt i disse dage. Der mangler stadig en del, før den nye Næstvedvej er færdig. Foto: Brian Romberg

Den ny Næstvedvej er slet ikke klar endnu. Alligevel lukker den gamle bro. Foto: Brian Romberg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar