Kennet Øbo Ferdinand vil skabe sammenhold blandt frivillige i de mønske sportsklubber. Derfor har han taget initiativ til en sportsferie for børn til august. Foto: Mille Holst

Sportsferie skal give sammenhold på Møn

En sportsferie for børn i 3.-7. klasse skal give sammenhold blandt de frivillige i de mønske sportsforeninger. Den 6.-10. august finder den første Møn Sportsferie sted. Børnene er så småt begyndt at tilmelde sig, og er du voksen og vil du være med som frivillig kan det også stadig lade sig gøre.

Stege Kennet Øbo Ferdinand har længe syntes, at Møn havde brug for et arrangement, der kunne styrke fællesskabet blandt de mange, der er frivillige i forskellige foreninger. I de seneste måneder har han derfor arbejdet ihærdigt på at samle  andre frivillige og sammen arrangere Møn Sportsferie.

Aktiv ferie for børn
Møn Sportsferie er henvendt til børn i 3.-7. klasse fra Horeby over Stubbekøbing, Vordingborg, Møn og Præstø. Planen er, at de iløbet af en uge kan prøve en række forskellige sportsgrene af i Mønshallerne og samtidig lære nye mennesker at kende. I alt er der plads til 80 børn, og de får mulighed for at prøve kræfter med sportsgrene som fodbold, håndbold, badminton, bordtennis, dykning, fægtning, løb, golf, laserskydning, orienteringsløb og både springgymnastik og rytmisk gymnastik/dans.
Hver eftermiddag er børnene således optaget af forskellige sportsgrene, og i aften- og formiddagstimerne arrangerer de frivillige orienteringsløb, teambuilding, diskotek  og meget andet. Blandt andet bliver der mulighed for at komme i svømmehallen.
- Programmet er meget pakket; der er run på. Der er ikke mange fritimer, fortæller Kennet Øbo Ferdinand til Sydsjællands Tidende. 
Når dagens aktiviteter er slut, er det planen, at børnene overnatter i lokaler i Mønshallerne, og Kennet Ferdinand understreger, at der er voksne tilstede med børnene i alle døgnets 24 timer.

Så alle kan være med
Bag arrangementet står en styregruppe med Kennet Ferdinand i spidsen. Han har siddet i DGIs børneråd indtil det lukkede for nogle år siden, og lige siden har han haft lyst til at skabe nogle nye initiativer, både for børnene, men i lige så høj grad for de frivillige voksne.
- De frivillige kan ikke bare tage en uge ud af kalenderen, fortæller Kennet Ferdinand. Derfor er programmet lagt sådan, at hver forening, der deltager, kun skal stille med nogle folk nogle timer én af dagene i sportsugen.
På den måde kan de fleste finde tid til at være med, og samtidig undgår man, at børnene kun spiller for eksempel fodbold eller danser og helt overser de andre sportsgrene. Desuden er der både aktiviteter inde og ude.
- Børnene skal prøve så mange sportsgrene som muligt, siger Kennet Ferdinand, der i skrivende stund allerede har godt tyve tilmeldte børn.

Taknemmelig idémager
Kennet Øbo Ferdinand glæder sig til uge 32, hvor arrangementet skal stå sin prøve og han er glad for at så mange andre frivillige bakker op om nitiativet:
- Jeg er så glad og taknemmelig for alle de dejlige mennesker, der hjælper mig med at få dette op at stå, siger han og sender en kæmpe tak til de øvrige medlemmer af styrgruppen.
- De kæmper i fælles front med mig, siger han. Styregruppen består udover Kennet Øbo Ferdinand af Ida Nilsen, Chris Schmidt Hansen, Dan Kabell Christoffersen, Søren Solvig, Tina Pedersen og Maibritt Breitenstein.

Fakta
• Møn Sportsferie finder sted mandag til fredag i uge 32, den 6.-10. august, og er for børn i 3.-7. klasse.
• Tilmelding kan ske indtil 27. juli på https://place2book.com; vælg ”Møn Sportsferie”.
• Er du over 18 år og har du lyst til at være frivillig på Møn Sportsferie, så skriv til moenssportsferie@hotmail.com. Alle frivillige skal have børneattest.

Kennet Øbo Ferdinand vil skabe sammenhold blandt frivillige i de mønske sportsklubber. Derfor har han taget initiativ til en sportsferie for børn til august. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar