SM og DM kommer til Præstø

Det er sidste og afgørende afdeling af både Sjællands- og Danmarksmesterskaberne i bilorientering, der bliver afgjort den 23. september, med start i Præstø og slut i Udby.

 

Arne Rasmussen fra Sydsjællands Automobilklub (SAK) og hans kumpaner har brugt al deres fritid de seneste fire måneder, for at skabe den perfekte etape, når både DM og SM i bilorientering afvikles på lørdag den 23. september.
Starten går fra Bilhuset Præstø, hvor den første bil sendes afsted klokken 15 og derefter med et minuts mellemrum. Sidste bil skal være inde allersenest klokken 21 ved målet, der er Udby kro.
Selve ruten bliver således i den nordlige del af vores område, men tager både folk til Mern, Jungshoved og Ugledige-egnen. Mere kan dog ikke afsløres, da ruten netop er en vigtig del af bilorientering. Her handler det som bekendt ikke om at køre hurtigt, men om at køre korrekt.
Hvis man selv er tilskuer, kan bilerne spottes på, at de har et nummer i bagruden, for bilorientering køres altid i almindeligt indregistrerede biler, på almindelig vej og i to-mandshold.
Lokalt stod Arne Rasmussen dog stort set alene for et par år siden, men ellers er det kun gået fremad - blandt andet på grund af SAKs introkurser, der har fået flere i gang.
Det betød en hel bilorienteringsafdeling i SAK, som således sidste år kunne holde en succesfuld afdeling af SM i det mønske- Og det gik så godt, at det bliver en dobbelt-etape, der finder sted på lørdag.
Alle er velkomne til at kigge forbi.

Se også TV SYDTID fra mesterskabet i Stege.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar