I mandags blev første spadestik taget til en ny multihal til Vordingborgskolen. Foto: Mille Holst

Skole bygger ud med elevers hjælp

Vordingborgskolen tog i mandags første spadestik til en ny stor multihal med undervisningslokaler på et areal skråt bagved skolen.

Vordingborg I silende regn mandag formiddag tog elevrådsformand på Vordingborgskolen Emil Dahl Markussen første spadestik til et stort byggeri til skolen sammen med borgmester Mikael Smed (S). 
Det er entreprenørerne Hoffmann, der skal stå for byggeriet men også skolens elever får lov at være med til selve opførelsen. Netop derfor har også Hoffmann fået et særligt forhold til lige præcis dette projekt.
- Det er ikke bare et byggeprojekt i rækken; det er gået ind under huden, sagde firmaets repræsentant Camilla i forbindelse med det første spadestik. 
Også borgmesteren var begejstret for netop ideen om at eleverne skal være med i selve byggeriet, men det forpligter også, mente han, når man bygger skole, både til sig selv og til kommende elever.
- Derfor skal man jo gøre sig umage, sagde han.
Vordingborgskolen har gennem adskillioge år haft planer om at udvide sine undervisningsfaciliteter, men det har taget år at komme frem til den løsning, der nu realiseres. Den nye bygning får såvel undervisningslokaler som en multihal og bliver placeret på arealet bag Vordingborg Forsyning på Færgegaardsvej lige ved siden af Vordingborgskolen.
- I første omgang har vi opgivet gangbroen henover træerne, men den kan stadig realiseres den dag, vi finder pengene, og det gør vi, sagde skolens bestyrelsesformand Klaus Michael Jensen.
Efter taler og første spadestik, bød skolen på kaffe og croissanter indendøre, og allerede inden gæsterne havde forladt den kommende byggeplads, startede entreprenørerne de store gravemaskiner og påbegyndte deres del af byggearbejdet.

I mandags blev første spadestik taget til en ny multihal til Vordingborgskolen. Foto: Mille Holst

Elevrådsformand Emil Dahl Markussen tog første spadestik. Foto: Mille Holst

Skolebestyrelsesformand Klaus Michael Jensen. Foto: Mille Holst

Trods regnvejret var jorden hård og svær at grave i. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar