Per Damkjær Juhl fra badmintonsamarbejdet Team Storstrøm, ser gerne, at Vordingborg Kommune satser mere på de mere nicheorienterede sportsgrene. Det er nemlig her, de helt store præstationer sker på landsplan og i udlandet, mener han. Foto: Mille Holst

Sats på de små niche-sportsgrene

Der skal større fokus på de små sportsgrene i vores område. Det er nemlig her de helt store sportslige præstationer ligger. Det mener i al fald Per Damkjær Juhl fra badmintonsamarbejdet Team Storstrøm, der har taget initiativ til dialog om samarbejde mellem forskellige sportsgrene på ungdomseliteplan - det involverer også Vordingborg Gymnasium.

Vordingborg Med badmintonsamarbejdet Team Storstrøm er det lykkedes at give landsdelens unge badmintonspillere nogle tilbud, som den enkelte klub ikke selv kan give. 
Hovedmændene bag Team Storstrøm er Susanne Wittrock (Præstø badmintonklub) og Per Damkjær Juhl (Vordingborg badmintonklub).
Deres næste projekt er at skabe et samarbejde på tværs af forskellige sportsgrene. 
- Vi burde i Vordingborg fokusere på de nicheorienterede sportsgrene, mener Per Damkjær Juhl og remser nogle af de mindre sportsklubber op, som formår at vise virkelig gode resultater på lands- og verdensplan:
- Vi har fået en VM-mester i bueskydning, men der er også fægtning, svømning, bokseklubben, gymnasterne i Præstø.
Susanne Wittrock og Per Damkjær Juhl har derfor taget kontakt til Vordingborg Kommunes kultur og fritidsafdeling i håb om at få dem med på ideen med at satse på de mindre sportsgrene.
- Nu skal vi have fat i det politiske udvalg, siger Per Damkjær Juhl.

Elitesport på gymnasiet
De unge sportsudøvere på eliteplan i områdets klubber kunne ifølge Per Damkjær Juhl godt have glæde af et elitefællesskab på tværs af brancherne, for kosttræning, skolegang, fysisk træning og udfordringerne ved valget mellem træning og socialt samvær med klassekammeraterne er ens for dem alle uanset sportsgren, forklarer Per Damkjær Juhl. Derfor har han og Susanne Wittrock i regi af Team Storstrøm taget kontakt til en række andre foreninger i området samt til Vordingborg gymnasium for at diskutere mulighederne for at etablere en decideret eliteudøverlinie på gymnasiet.
- Vi skal kunne tilbyde de unge mennesker noget, siger han og fortæller at der er opbakning til ideen blandt flere af foreningerne. 
Også rektor på Vordingborg Gymnasium, Ib Brøkner, vil gerne i dialog.
- Vi har allerede en Team Danmark ordning, hvor man gennemfører gymnasiet på fire år i stedet for tre, men vi har ikke nok elever til at kunne lave en hel klasse ud af det, siger han og forklarer at elitesportsudøverne pt er fordelt på gymnasiets forskellige linier og klasser. Sagen er, set med rektorens øjne, at de unge sportsudøvere ofte gerne vil satse på andre fag og ikke kun det idrætsmæssige, og derfor kan det være svært at få en decideret elitesportslinje op at stå.
- Der skal mindst være en 14-15 stykker, der synes det kunne være attraktivt; så kan vi godt finde en løsning, der kan være i stil med Team Danmark, mener Ib Brøkner, der således gerne vil i dialog med områdets sportsforeninger om et muligt samarbejde.
- Der er mange sportsklubber, men ikke så meget fællesskab imellem dem, og dét kan jo under alle omstændigheder være godt at få, slutter han. 

 

Per Damkjær Juhl fra badmintonsamarbejdet Team Storstrøm, ser gerne, at Vordingborg Kommune satser mere på de mere nicheorienterede sportsgrene. Det er nemlig her, de helt store præstationer sker på landsplan og i udlandet, mener han. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar