Arne Rasmussen under afviklingen af et bilorienteringsløb i lokalområdet i 2016. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Så er der orienteringsløb for biler

En afdeling af både de nordiske mesterskaber, DM og Sjællandsmesterskaberne i bilorienteringsløb finder fredag og lørdag sted på Sydsjælland. Sydsjællands Automobil Klub (SAK) anbefaler interesserede tilskuere at tage opstilling ved Stuby Beton fredag.

Bilorienteringsløb Den 3. og 4. maj køres der orienteringsløb for standardbiler på Sydsjælland som en del af både det nordiske mesterskab, DM og Sjællandsmesterskaberne. 
Fredag den 3. maj foregår ”Gøngeløbet” i vores område. Det er Arne Rasmussen fra Sydsjællands Automobil Klub, SAK, der har lavet ruten om fredagen, og han fortæller, at deltagerne kommer fra alle de nordiske lande, men i år er særligt mange finner tilmeldt starten.
- Der er cirka 50 tilmeldte biler. Det er meget fint, siger Arbe Rasmussen og glæder sig over opbakningen.

Ruten
Bilerne kører fra Faxe Ladeplads til Skt. Peders Kapel ved Sjolte Strand, hvor starten på løbet for alvor går. Herfra kører bilerne til Bredeshave, Even og derfra via en række rastepladser til Beldringe og videre til Gishale, Skvatten og derfra ned til Bybjerggaard ved Hastrup. Efter at have kørt lidt rundt dér, kører deltagerne videre til Bårse, hvor der igen køres lidt rundt inden turen fortsætter mod Risby, frugtplantagen og Lundbygård. Blandt andet kører bilerne gennem Bjarne Rasmussens have på Lundbyvej 26. 
Fra Lundbygård køres videre til Grumløse, Snertinge og Stuby, hvor bilerne kører lidt rundt på Stuby beton, inden ruten slutter ved skolen i Kastrup. Bagefter serveres der mad og drikke for deltagerne i automobilklubbens lokaler i Barmosen.

Bedst ved Stuby Beton
- Det er nok sjovest at se ved Stuby Beton, mener Arne Rasmussen, der som arrangør af ruten kender de forskellige lokaliteter og mener, at Stuby Beton er det sted, der egner sig bedst til at tilskuere kan tage opstilling. Her kører bilerne nemlig lidt rundt, prøver sig frem, inden de igen forlader stedet og fortsætter ruten. Præcis hvornår bilerne ankommer til stedet er dog sværere at sige noget om, men Arne Rasmussen anslår tidspunktet til at være mellem klokken 19.30 og 20.

På lige fod
Deltagerne i Gøngeløbet er ”almindelige” mennesker, der kører i deres egne private biler, og de gældende færdselsregler skal overholdes hele løbet igennem. Der bliver således hverken kørt rally eller manøvreprøver.
- Men man kan da godt få travlt, siger Arne Rasmussen.
Deltagerne skal finde bogstaver på bestemte steder på ruten og de skal noteres ned i den rigtige rækkefølge, for at give point.
Arne Rasmussen og hans makker Finn Højlund skal ikke selv deltage i løbet fredag den 3. eftersom de jo på forhånd kender ruten og bogstavskombinationen. Men som belønning for at have planlagt ruten tildeles de på forhånd en tredieplads i dagens løb. Lørdag skal de imidlertid selv på landevejen og her kæmpe på lige fod med de øvrige deltagere.

Arne Rasmussen under afviklingen af et bilorienteringsløb i lokalområdet i 2016. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Sidste år kørte Arne Rasmussen og hans makker Finn Højlund orienteringsløb i Arnes SAAB 900. Privatfoto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar