Dennis (Rex Leonard) og Ninna (Susanne Juhasz) med fødselsdagsgaven på bordet venter på nye instrukser. Fotos: Lise-Lotte Iuel

Så er der gang i Ninna

Den grå og sludfulde søndag eftermiddag på Præstø Havn blev forvandlet til en festlig 18-års fødselsdagsfest i Pakhus 8, hvor især unge statister fra nær og fjern samt et par professionelle skuespillere gik i gang med optagelserne til filmen Ninna.

 

 

Præstø Der bliver uafladeligt piftet tågeslør ud omkring de unge og kulørt blankt konfetti flyder på gulvet, hvorfra det tid efter andet bliver fejet op igen og genbrugt, og velkomstscenen for Ninnas søns ankomst bliver prøvefilmet og genoptaget igen og igen, indtil instruktør på filmen Fabian Wullenweber og hans instruktørassistent Mikael Zilmer er tilfredse. 

 

Fra kaos til kosmos

Statisterne får besked på at være mere entusiastiske i deres velkomstråb, de skal ned på hug og op med armene, når de rejser sig, og nogle af de forreste skal frem mod fotograf Jacob Kusk. Lydmanden skal give signal og den ikoniske kvinde med klaptræet og de håndskrevne noter skal starte alle optagelser, og det hele foregår i en tilsyneladende velorganiseret for udefrakommende tilskuere til scenariet fuldstændig kaotisk orden.

 

Fælles hjælp

Udover den kleine filmfotograf, er der også andre, der filmer til stof beregnet for promovering af ’Ninna’, og alt i alt synes det, at der er ligeså mange folk omkring og udenfor optagelserne som i selve filmen. Der skal skaffes åbne og uåbnede øl, der er lamper, som giver forkert lys, fødselsdagsgaven til den unge fødselar Dennis spillet af Rex Leonard skal pakkes ind, og alting lykkes hen ad vejen ved fælles hjælp og ordrer, der kastes ud i en lind strøm. Og så bliver der sagt ’stille’, folk holder mund, der tælles ned fra tre, og så filmes der. 

 

Endelig en pause

Og endelig er der en lille pause, hvor de unge statister bliver gennet over i et hjørne og bænket med lidt forfriskninger, så de kan samle kræfter og tålmodighed til en ny scene, hvor Dennis skal pakke fødselsdagsgaven fra mor, spillet af Susanne Juhasz, ud - en gave, der kræver unge musikere fra oplandet, der har fået tilsendt nogle akkorder og en lydfil, som skal bruges, når Dennis’ gave skal afprøves senere under festlighederne. 

- Det var én af mine venners søstre, der fortalte om projektet, så på den måde kan man godt sige, at det er netværket, der har gjort vores lokale band ’Sofd’ opmærksomme på muligheden for dels at komme til at spille, dels at promovere os selv. Det er jo en fin mulighed for os. Andre har set efterlysninger efter statister på de lokale eller sociale medier, fortæller Emil Tønne fra Vordingborg i pausen, inden alle de lokale unge skal ud i nye optagelser.

 

Dennis (Rex Leonard) og Ninna (Susanne Juhasz) med fødselsdagsgaven på bordet venter på nye instrukser. Fotos: Lise-Lotte Iuel

Scenen er sat, og der er pakket ud - en guitar!

20-årige Emil Tønne fra Vordingborg - lærervikar, statist og trommeslager i rockbandet ’Sofd’ - samt 20-årige Thomas Jensen fra Næstved, statist, 3. g’er og guitarist i rockbandet ’Sofd’.

Instruktør Fabian Wullenweber i færd med, hvad han gør bedst.

19-årige statist Josefine Poulsen fra Præstø.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar