Magnus Møller fra Køng har for 350 kroner købt en gammel rejsekuffert, som blev fundet oppe på loftet i den gamle stald. Foto: Klaus Lohmann

Rosenfeldts loppesalg

Rosenfeldt solgte i søndags ud af gamle ting og sager, der gennem årene er blevet gemt væk på godsets lofter. Derudover havde Stensbygaard en stand med lopper og flere antikvitetshandlere spædede til. Det kom der nogle gode handler ud af og masser af anekdoter fulgte med oven i handelen.

Vordingborg Der var fyldt godt op i Magasinbygningen på Rosenfeldt, da godset i søndags solgte ud af gemmerne. På herregårdsloppemarkedet deltog også Stensbygaard samt en række antikkvitetshandlere fra nær og fjern.
Tinna Tillisch, som er initiativtager til loppemarkedet, solgte blandt andet en vase, som hun ahavde fået i bryllupsgaver af forældrenes naboer i 1984 og også en glaslysestage, som Peter Tillisch’ mormor havde stående på sit spisebord var på salgslisten. Da en kunde på et tidspunkt spurget hende, om en bestemt sælskindstaske var lavet af en kendt designer, svarede hun kækt:
- Det kan vi da godt sige.
Stemningen var altså i top, da de besøgende gik som sild i en tønde fra bod til bod - og her var ikke noget med at gå imod strømmen.

Handler med historie
Magnus Møller fra Køng købte en gammel rejsekuffert, som blev fundet oppe på loftet i den gamle stald. 
- Kufferten skal op og hænge på væggen i vores stue, men jeg ved ikke helt, hvordan den skal hænges op endnu, fortæller Magnus Møller.
Også søskendeparret Luna og Bastian Søgaard fra Kokkedal gjorde nogle skønne loppefund. Luna fandt et gammelt og slidt lædersmykkeskrin med lås og med navnet ”Susse Wold” indgraveret; Bastian forelskede sig i en afrikansk maske, som han fandt i en af de store gamle rejsekufferter. I første omgang ville sælgeren John slet ikke sælge, for det var en fejl, at de private masker var kommet med på markedet, men Bastian fik alligevel lov at købe en maske, som John havde fået forærende, da han i sin tid arbejdede med tidligere børnesoldater i Uganda. En af disse var så taknemmelig for hans hjælp, at han forærede ham en udskåret træmaske - og det var dén Bastian Søgaard nu fik lov at erhverve sig. Mon ikke, den fluks er blevet hængt op på væggen hjemme i børneværelset.

Familien hjælper til
I forbindelse med loppeboderne var også opstillet kaffe og kagebod og udenfor på gårdspladsen havde Fiona Amanda Bjerregaard på 10 år og Robin Florian Alfrire Grand på 11 år lavet en bod, hvor de solgte saftevand i forbindelse med at de var på besøg hos deres Onkel Tillisch. 

 

Se mange flere billeder fra herregårdsloppemarkedet i galleriet.

Magnus Møller fra Køng har for 350 kroner købt en gammel rejsekuffert, som blev fundet oppe på loftet i den gamle stald. Foto: Klaus Lohmann

Det var et tilløbsstykke, da Rosenfeldt gods ved Vordingborg i søndags afholdt herregårdsloppemarked. Foto: Klaus Lohmann

Fiona Amanda Bjerregaard på 10 år og Robin Florian Alfrire Grand på 11 år er på besøg hos deres Onkel Tillisch og sælger saftevand på loppemarkedet. Foto: Klaus Lohmann

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar