Der er skåret i træerne ved Klintholm. Foto: Elo Dahl Mortensen

Rod i træerne ved Klintholm

To træer, der skulle bevares, har fået kappet rødderne lige lovlig kraftigt af entreprenør i forbindelse med ”Stedet Tæller”-projekt på Klintholm Havn. Kommunen har styr på rødderne.

 

Klintholm Det var en noget overrasket Elo Dahl Mortensen fra Borre, der var ude og se på byggeprojektet på Klintholm Havn an. 

Her var to store træer nemlig blevet skåret kraftigt ind i rødderne, i forbindelse anlægsarbejdet.

- Jeg har selv arbejdet som entreprenør, og ved at man ikke må beskære inden for kronen. Træerne risikerer at rådne og dø, påpeger han.

Og han har sådan set ret, medgiver de fra Vordingborg Kommune, der ejer grunden og træerne. 

- For at kunne anlægge en plads på stedet, var det nødvendigt at grave inden for træernes drypzone. At grave inden for drypzone er noget vi normalt helst vil undgå. Men desværre kan pladsen ikke anlægges uden at entreprenøren skulle afgrave muldlaget på dele af skråningen syd for poppeltræerne. Vi er enige i at entreprenøren kunne have gået lidt mere forsigtigt til værks, og det er også blevet påtalt fra vores side af, lyder det fra Vej og Parkchef Helene Vinther- Seidler, der medgiver at træerne skal bevares, og deres vurdering er, at de godt kan klare beskæringen. 

- Det er korrekt at vi har været nødsaget til at grave nogle af de mindre rødder over, men vi og den eksterne rådgiver vurderer, at vi ikke har skadet det primære rodsystem. Hovedidéen er, at træerne skal bevares og at de skal indgå i det nye Bytorv, påpeger hun.                mith

Der er skåret i træerne ved Klintholm. Foto: Elo Dahl Mortensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar