• www.henriks-hvidevarer.dk

Marcus Knuth ved et besøg på Vordingborg Havn i 2018.

Regeringen vil sende kriminelle til Kalvehave: Marcus var glad

Først blev kasernen til teltlejr for flygtninge og nu skal kriminelle, afviste asylansøgere uden håb flyttes her til området og bo på til Lindholm. Regeringen og DF er tilsyneladende ikke begejstrede for Sydsjælland, hvor politikerne intet har vidst. Det gjorde den lokalvalgte folketingsmand, Marcus Knuth (V), heller ikke. Han glædede sig over Ø-planerne, indtil han fandt ud af hvilken ø det var...

Danmark/Kalvehave - Jeg er utrolig glad for den finanslov vi lige har landet! Kriminelle, afviste udlændinge sendes ud på en øde ø.
Således skriver den lokalvalgte folketingsmand og tidligere udlændingeordfører for Venstre, Marcus Knuth, i en opdatering, efter hans partifæller i Regeringen og Dansk Folkeparti, fredag fortalte at kriminelle, afviste asylansøgere, nu skal bo på øen Lindholm ud for Kalvehave, hvor DTU gennem flere år har haft en af områdets få akademikerarbejdspladser.
- Jeg havde bare set overskriften, at de skulle til en øde ø, så det overraskede mig, da jeg fandt ud af, hvad for en ø, det var, siger Marcus Knuth, der bor i Københavns centrum, men er valgt i Vordingborgkredsen. 
Han påpeger således at selv  om han er glad for at man sender afviste asylansøgere til en ø, så er han modstander af, at man har valgt Lindholm, som han selv har været med til at skrive breve om til den daværende minister, for at man skulle bevare arbejdspladserne og virusforskningen på øen.

Lukkede døre
Og faktisk har han, selvom han er medlem af folketingets flertal og regeringens bagland, slet ikke haft noget med finansloven og beslutningerne at gøre, påpeger han.
- Processen har kørt bag lukkede døre og jeg har først hørt det i fredags. Jeg ville da gerne have været inde over tidligere, så jeg kunne komme med mine synspunkter, siger Marcus Knuth.
Han lover nu, at ville stille spørgsmål om udlændingene til  Lindholm.
- Det er et pudsigt valg. Der er mange andre øer i Danmark, hvor der ikke bor nogen, man kunne have valgt, siger han.
- Vi skal mødes her i morgen (tirsdag, red.) og så må jeg stille mine spørgsmål internt, siger han.

Koster millioner
De afviste og kriminelle asylansøgere har hidtil fået ophold i det jyske udenfor lands lov og ret - ved Kærshovedgård i Ikast - og Marcus Knuth har selv set facilliteterne, som han beskriver som fine og nye, og påpeger at det økonomiske i flytningen - der kan koste op mod 700 millioner - også er noget han ikke synes virker gennemtænkt.
- Hele argumentationen med at flytte det til en ø er god, men på Lindholm giver det mere mening, at beholde det man har, siger han.
Nu er Kasernen blevet fyldt op med et teltlejr til flygtninge og man vil flytte kriminelle asylansøgere til Kalvehave. Hvad har Regeringen imod Sydsjælland?
- Det er ikke fair at sige. Teltlejren, der lavede vi flere lejre og den har aldrig været i brug. Den var vi nødt til at lave. Der er også lejre i Næstved og Sjælsø i Nordsjælland, der har været i brug, siger han og påpeger at det hele er sket bag lukkede døre, men at der både vil være opholdspligt og meldepligt for dem der bliver sendt til øen.
Men kan du gøre noget for at forhindre det her?
- Jeg vil i hvert fald stille kritiske spørgsmål og få svar på det jeg har, så må vi følge op, siger Marcus Knuth.

Uanstændigt
Fredag meldte både borgmester Mikael Smed (S) og viceborgmester Michael Seiding Larsen (V) ud, at de fra lokalpolitisk side, er modstandere af, at man gøre Lindholm til en ø for afviste asylansøgere.
- Jeg synes, at det er uanstændigt, at vi har intet hørt før offentliggørelsen. At Regeringen ikke har fundet det relevant at inddrage kommunen i sådan en vigtig beslutning, siger borgemesteren i en pressemeddelelse, mens Regeringens partifælle i kommunalbestyrelsen heller ikke mener, at det ikke er måden at håndtere problemerne.
- Det er ikke i orden for hverken lokalbefolkningen, som føler sig utrygge, og heller ikke en ordentlig måde at behandle mennesker på at isolere dem på en ø. Det man gør er at eksportere et problem fra den ene ende af landet til den anden. Og så er det ikke noget, der hører hjemme i en finanslov, siger Michael Seiding Larsen.
I følge udmeldingerne skal centeret etableres i løbet af 2020 og skal stå klar i 2021, hvor man skal have plads til op mod 125 kriminelle udlændinge, der skal sendes ud af landet.

Tema: 
Lindholm

Marcus Knuth ved et besøg på Vordingborg Havn i 2018.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar