Den 18-årige glade blikkenslagerlærling fra København, stævnets bedste svømmer, med armen om den næstbedste 24-årige psykologistuderende Kristian Ranghøj fra Århus. Foto: Lise-Lotte Iuel

Præstø Fjordsvømning 2019 måtte benytte plan B

Lørdag eftermiddag besluttede styregruppen fra Præstø Fjordsvømning på grundlag af vejrudsigten at omlægge den oprindelige rute fra Fjordkroen Elnasminde til et trekantområde i Nysøkrogen ud for Præstø Roklub. 

Svømning Det er sikkerheden, der er i centrum, når en sen beslutning skal træffes om omlægning af rute eller ligefrem aflysning af et arrangement på vandet, men plan B var parat, så muligheden for at svømme de legendariske 4720 meter var intakt ved årets fjordsvømningsarrangement søndag formiddag. 
- Når DMI varsler 8-10 m/s, er det simpelt hen uforsvarligt at gennemføre den form for konkurrence, så af sikkerhedsårsager fik vi plan B i omdrejninger lørdag eftermiddag, så svømmerne, der kommer fra hele landet, ikke skulle køre forgæves eller miste det arrangement, mange har glædet sig til og forberedt sig på, fortæller sikkerhedsleder for Præstø Fjordsvømning 2019 Jesper Ravnsbjerg, der til daglig har tilknytning til roklubben i byen. 
- Der er tilmeldt 71 svømmere, og vi har fået sendt 60 afsted fordelt på tre forskellige hold, der udtrykker den kompetence, hvorved den enkelte svømmer selv vurderer sin svømmekapacitet, fortsætter Jesper Ravnsbjerg og tilføjer, at feltet består af både kvinder og mænd, unge og ældre samt af folk, der kan være tilknyttet svømmeklubber, men ikke nødvendigvis er det. 
- Det er et stævne, hvor lokalområdet repræsenterer omkring en fjerdedel af det samlede deltagerantal, og alle er iført våddragter for at kunne holde varmen under svømmeturen, som højest må vare toenhalv time – ellers bliver man samlet op af en af hjælpebådene, som ligger parat omkring banen for om nødvendigt at kunne assistere svømmerne, siger sikkerhedsleder Jesper Ravnsbjerg. 
- Vi har godt tredive folk i forskellige bådtyper på fjorden i dag, og alle er naturligvis frivillige og deltager, fordi de synes, det er sjovt og hyggelig og et godt initiativ, påpeger Jesper Ravnsbjerg. 

Spænding til det sidste
Der var kamp til stregen, da nummer ét og to kom ind næsten samtidig: Philip Krogh Brønnicke, 18 år, kom ind med tiden 1:03:27 stærkt forfulgt af den 24-årige Kristian Ranghøj, der måtte bruge 12 sekunder mere. Næsten 13 minutter senere kom så igen en af de helt unge svømmere fra årgang 2000 Filip Bækgaard og endelig med tiden 1:26:22 løb den første kvinde fra HG Svømmeklub Amalie Willemoes Olsen, årgang 2001, ind på stranden med den lokale Helle Rasmussen, Vordingborg, lige bagefter med tiden 1:26:44.
Der er mange forskellige begrundelser for at deltage i Præstø Fjordsvømning, idet nogle svømmer i klubber, andre er bare motionssvømmere og nogle dyrker triatlon, hvor svømning i åbent vand er én af de tre discipliner. 
- Vi kan rigtig godt lide at komme her, fortæller den 24-årige andenpladsvinder Kristian Ranghøj, der deltager for 11. gang, og som har sin familie med sig ved den slags arrangementer. 
- Man spiser varm mad bagefter, og her er en rigtig hyggelig stemning, som man ikke helt på samme måde oplever ved andre stævner i åbent vand, føjer Kristian Ranghøj til, som senere sætter kursen mod Århus, hvor han læser psykologi. 

Den 18-årige glade blikkenslagerlærling fra København, stævnets bedste svømmer, med armen om den næstbedste 24-årige psykologistuderende Kristian Ranghøj fra Århus. Foto: Lise-Lotte Iuel

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar