Stine Pedersen og Emma Rosa Nielsen fra 2.g er to af de syv elever, der har været med til at lave kunstværket, der mødes på hjørnet, hvor også elever mødes. Foto: Mille Holst

Præger sin skole med kunst

Syv elever på Vordingborg gymnasium har brugt en stor del af deres fritid siden januar måned på at lave et kunstværk på to af gymnasiets vægge i samarbejde med billedkunstner Mia Sloth Møller. I mandags blev billederne afsløret.

Vordingborg På Vordingborg gymnasium er der blandt både elever, lærere og ledelse bred enighed om, at der skal nogle kontraster ind til husets mørke brune mursten. I mandags afslørede Ib Brøkner et kunstværk, der i den grad bryder med det brune.
Kunstværket er blevet til via huskunstnerordningen under Statens Kunstfond, som har givet penge til at billedkunstner Mia Sloth Møller siden midten af januar har kunnet arbejde med syv elever på gymnasiet, og sammen har de skabt et værk, der endte med at blive dobbelt så stort som oprindelig tænkt.
Eleverne havde til projektet fået et vægareal på 2,70 x 3,40 meter, men efter at have udarbejdet en lang række skitser, endte de med et projekt, der inkluderede væggen på den anden side af hjørnet. Rektor Ib Brøkner var ikke sen til at godkende, at det blev inddraget i projektet.
Dermed kunne gymnasiet i mandags afsløre et kunstværk forestillende to unge, der kigger på hinanden henover hjørnet.

Inspireret af Warhol
- Det har været dødsvært at blive enige om farveholdningen, fortæller Mia Sloth Møller, der sammen med eleverne endte med at kopiere en farveholdning fra Andy Warhol.
- Noget, der virker i forvejen, og det kunne vi blive enige om, fortæller hun og synes i det hele taget, der er lånt meget fra Andy Warhole.

Sætter sit præg på skolen
For Stine Pedersen og Emma Rose Nielsen i 2.g har det også været vigtigt, at værket skiller sig ud og overrasker.
- Når man går forbi, så opdager man, at der er et billede til, siger Emma Rose Nielsen, og Stine Pedersen forklarer, hvorfor de to personer på billederne ser ud som de gør:
- De skiller sig meget ud. De tør skille sig ud og være sig selv. Det er ok at være som man er.
Begge piger har selv meldt sig til projektet, der betød, at de måtte bruge fire timer af deres fritid hver uge siden midten af januar. Men det har været det hele værd, synes de.
- Det har været rart at kunne sætte sit præg på skolen, inden vi går ud af 3.g, siger Stine Pedersen og Emma Rose Nielsen supplerer:
- Det har været sjovt og meget udfordrende og rart at møde nye venner at hænge ud med efter skole.

Stine Pedersen og Emma Rosa Nielsen fra 2.g er to af de syv elever, der har været med til at lave kunstværket, der mødes på hjørnet, hvor også elever mødes. Foto: Mille Holst

I et frikvarter i mandags afslørede billedkunstner Mia Sloth Møller og syv elever det kunstværk, de har arbejdet på i fire måneder. Foto: Mille Holst

Mia Sloth Møller fortæller om processen. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar