• www.henriks-hvidevarer.dk

PostNord Danmark Rundt kører fredag løbets tredie etape fra Næstved over Præstø, Møn og slutter i Vordingborg. Arkivfoto

PostNord Danmark Rundt kommer hertil fredag

19 hold stiller til start

 

Årets udgave af PostNord Danmark Rundt bliver uden de store klassementsryttere. Til gengæld stiller et stærkt dansk landshold til start.

PostNord Danmark Rundt Ifølge løbsarrangørerne er der ingen af de kendte klassementsryttere fra årets Tour de France, som stiller til start i årets udgave af PostNord Danmark Rundt. men flere af holdene er dog repræsenteret.
I alt stiller 19 hold til start, herunder World Tour holdene Astana Pro Team (Kazakhstan) og Team Sunweb (Tyskland). Desuden stiller Bjarne Riis’ cykelhold Team Virtu Cycling og Riwal Ceramicspeed Cycling Team, der har Kris Anker Sørensen blandt sine ryttere, samt det danske cykellandshold, der i anledning af løbet går under navnet Team PostNord Danmark. Blandt de danske ryttere på dette landshold er vinderen af PostNord Danmark Rundt 2015, 29-årige Christopher Juul-Jensen og den forsvarende vinder, 22-årige Mads Pedersen og desuden enkelstart eksperten Mikke Bjerg på kun 19 år. Ifølge løbsdirektør Jesper Worre er det danske landshold favorit til at vinde årets PostNord Danmark Rundt og Christopher Juul-Jensen har da også en etapesejr fra løbet Schweiz Rundt tidligere i år med i bagagen, mens Mads Pedersen tidligere på året fik en anden plads i Flandern Rundt.
 

Startlister for cykelløbet PostNord Danmark Rundt kan ses på www.postnorddanmarkrundt.dk
 

 

Lokale hjælper til

På rundturene i Vordingborg by hjælper den lokale cykelklub med at sikre afspærringerne. Formand anbefaler andre at se løbet fra Slotstorvet eller Møns Klint.

Vordingborg I Vordingbrog Motions Cykelklyb (VMC) har man lovet at stille 30 mand til rådighed i forbindelse med afviklingen af cykelløbet i Vordingborg by. Det fortæller klubbens formand Klaus Michael Jensen.
- Det er ganske naturligt, at gå ind og hjælpe med, konstaterer formanden, der dog godt er klar over, at de medlemmer, der hjælper, ikke vil kunne stå ved målstregen og se hvem der vinder etapen.
- De kan se dem suse forbi, men de når ikke at se afslutningen på Slotstorvet. Det er den omkostning der er ved at støtte cykelløbet, siger han.
Det er ikke første gang VMC hjælper til ved et professionelt cykelløb; klubben gjorde det samme, da der blev afholdt DM i 2016.

Opløb og grusveje
Personligt glæder Klaus Michael Jensen sig til opløbet på Færgegaardsvej og Slotstorvet i Vordingborg.
- Jeg synes, det er sjovt, at de laver en afslutning i Vordingborg og det er en virkelig spektakulær afslutning på Færgegaardsvej, siger han og forklarer, at den svage stigning på vejen frem mod Slotstorvet gør det muligt for rytterne at lutte af med en spurt. Desuden er en afslutning inde i en by altid mere stemningsfuld end en afslutning på landevejen, siger cykelformanden og forklarer, at  det er langt nemmere at skabe stemning omkring et løb inde i en by end ude i det åbne land.
Desuden synes han, at ruten med de fire kilometer grusvej ved Møns klint bliver interessant. De fleste vil normalt sænke farten, når de cykler på grus.
- For det er meget lettere at vælte, når underlaget ikke er fast, forklarer han, men regner dog med at de professionelle ryttere holder farten oppe
Klaus Michael Jensen, der selv har cyklet fra nord til syd både i Afrika og i Sydamerika har aldrig selv kørt på Møns Klint. Alle andre dele af etape tre har han kørt adskillige gange.
- En stor del af ruten er vores almindelige faste rute i klubben, fortæller han.

Spærrer Vordingborg af
Det er kun internt i Vordingborg by, at vejene bliver spærret helt af i det tidsrum, der er cykelløb (mellem klokken 16.15 og 17.30), for her kører rytterne tre gange på den samme rute (Solbakkevej, Chr. Richardtsvej, Boulevarden, Chr. Winthersvej, Marienbergvej, Volmersgade, Færgegaardsvej, Slotstorvet og Københavnsvej). På resten af dagens etape bliver ruten lukket af af motorcykel marshalls, der kører foran feltet og lukker vejene af indtil samtlige cykelryttere og karavanen af følgebiler er kørt forbi.
 

Publikums-tribune: 
På Slotstorvet i Vordingborg bliver opstillet en tribune til publikum, så man herfra kan se cykelrytterne køre de tre runder á 4,5 kilometer i byens gader og tilsidst afslutte på Slotstorvet. Rytterne forventes at være i byen klokken 16.45 til 17.30.

 

 

Præstø på fire minutter

I Præstø håber handelsforeningen at mange mennesker vil komme til byen og se cykelrytterne suse gennem byen og bagefter benytte lejligheden til at gøre nogle indkøb.

Præstø På 3. etape af løbet PostNord Danmark Rundt den 3. august kommer karavanen og feltet gennem Præstø by, som kommunen i dagens anledning udsmykker med flagallé.
- Kommunen sørger for flagallé i byen, og jeg har opfordret medlemmerne til at pynte op og annoncere, fortæller formand for Præstø handelsforening Paul Schmolke. Han har dog ikke de store forventninger til løbet gennem byen.  
- Gennemkørslen sker ikke gennem den del af Adelgade, hvor forretningerne ligger – og gennemkørslen af byen er planlagt til fire minutter, så vi stiller ikke de store forventninger, men håber på at trække publikum til byen, som efter arrangementet så kan finde gode tilbud her, siger han.
Ifølge tidsplanen ankommer karavanen til byskiltet i Præstø på Nysøvej klokken 13.28 og feltet ankommer 30 minutter senere altså 13.58 turen går så ad Jernbanevej, Pottemager Stræde, Grønnegade/Torvet, Jomfrustræde, Adelgade, og Christinelundsvej, Næbvej til rute 265.
 

178 kilometer: Tredie etape går 178,4 kilometer fra Næstved klokken 12.55 over Præstø, Jungshoved, Stege, Møns Klint, Bakkebølle og slutter i Vordingborg klokken 17.30.

 

Sprint i Stege

Stege Klokken 14.32 forventes karavanen, der kører forud for selve cykelrytterne, at passere byskiltet til Stege. Rytterne selv ankommer 15.02 og da der er indlagt en sprint i Steges hovedgade tager det efter planen kun et enkelt minut, før rytterne igen er ude på den anden side af byen.

 

Brug for 112:

Er der borgere, der får brug for en ambulance eller brandvæsen mens tredie etape af PostNord Danmark Rundt er igang, stoppes løbet midlertidigt, så redningskøretøjerne kan komme frem. Det oplyser løbsdirektør Jesper Worre.

PostNord Danmark Rundt kører fredag løbets tredie etape fra Næstved over Præstø, Møn og slutter i Vordingborg. Arkivfoto

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar