Kurt Johansen (S) kom til at "give den gas" på facebook og det gik ud over "den gode tone", som kommunalbestyrelsen ellers har skrevet under på, der skal være. Arkivfoto: Michael Thønnings

Politikers "bare røv" var en finke af panden

På trods af den kommunale kampagne om at holde ”den gode tone” i debatten” sendte socialdemokraternes Kurt Johansen en svada af sted på facebook, hvor han mistænkeliggør en journalist og taler om ”sin bare røv”. - Det var en finke af panden, lyder det fra politikeren, der erkender at det ikke er god tone, men ikke vil beklage. - Jeg står ved det, siger han.

Kommunen Avisens artikler fra sidste uge om forsinkelsen af de røde løbere, hvor udviklingsdirektøren er citeret ordret, har fået kommunalbestyrelsesmedlem Kurt Johansen (S)  til at bryde ”den gode tone”, og omtale sin ”bare røv” i en offentlig facebookdebat.

- Min bare røv - Ja, jeg blev indigneret over Jeres negative artikel. Jeg havde læst den om aftenen efter vi havde fået en lang redgørelse om at projektet gik fint.

- Og vi har lige fået et dokument med fin opfølgning, siger han, da avisen spørger til den gode tone i debatten. Han påpeger at en borger, John Kreiner, omtalte artiklerne på facebook og så måtte han reagere.

- Jeg tænkte nu giver jeg den gas engang, men det er aldrig sket før, siger han.

Men du har jo netop skrevet under på en annonce fra kommunen om ”den gode tone”  om at alle skal tale pænt og ordentligt i debatten.

- Jeg har accepteret det, ja. Og det gælder jo begge veje. Det begyndte jo med den debat der kørte. Hvad skulle vi gøre, når man beskyldte vores medarbejdere for forskellige ting. Så vi kunne bakke dem op.

- Og på de sider (på facebook, red) har de stadig ikke taget det til sig, tilføjer han.

Men hvad er forskellen?  Det er vel ikke bedre at du begynder at tale om ”din bare røv”, når det komme til en af avisens medarbejdere, der har gjort sit job og stillet spørgsmål til en direktør, end når folk andre steder skælder du på kommunens medarbejdere?

- Det er ikke bedre. Der røg en finke af panden. Det var det der skete. Men man skal rette kritikken mod politikerne. I gruppen Jobcenterets ofre, retter de den mod medarbejderne, siger Kurt Johansen og påpeger at dialogen skal være god.

Men hvordan kan du forlange at tonen er god hos borgere der måske har fået tvangsfjernet et barn eller fået frataget deres livsgrundlag, når du ikke bruger det selv? 

- Jamen jeg står ved, hvad jeg har sagt. Jeg var indigneret. Jeg går jo med det jeg har fået at vide. Men det er ikke i orden ikke at tale ordentligt til hinanden, siger han.

- Det er jo fordi jeg læser opslaget, fra John Kreiner. Og der er to sider af en sag. Der bliver ikke sået tvivl om journalisten i hans opslag, siger han og påpeger at derfor måtte han skrive det.

Der bliver jo bare sagt - fra John Kreiner - at det er god journalistisk praksis, at rette henvendelse til den kommunale adminstration og spørge om tingene. Det er det vel? Det er det journalisten har gjort - og så bragt interviewet.

- Ja, men det har jeg jo ikke kendskab til.

Men du udtaler dig jo om det?

- Jamen det er bare så negativt og det ved jeg ikke som læser.

Men der står jo at vi har prøvet at få svar i over en måned  og har talt med både formanden for udvalget, borgmesteren og udviklingsdirektøren. Og har ikke kunnet få nogen konkrete svar. I stedet blev vores journalist ringet op og skældt ud af udviklingsdirektøren -  og det er det interview vi så har bragt.

- Jo det har jeg fundet ud af. Men jeg står ved det jeg skriver. Men hvis jeg havde vidst det du siger, så havde jeg reageret.

Men i forhold til den gode tone, mistænkeliggørelsen af journalisten - som du ikke har talt med - og kraftudtryk hvor du henviser til ”din bare røv”, Vil du så beklage eller undskylde din tone?

- Jeg står ved det som jeg gjorde. Jeg synes det er Ekstrabladsjournalistik, det her. Det er en generel debat og så gælder det om at ramme en der har trådt ved siden af. Jeg står ved det med åbne øjne. Men man vil aldrig høre det igen, siger han.

- Jeg er skriver også ”ah”, at det var dejligt at komme af med det, når man nu mistænkeliggør medarbejderne.

Hvor er der er nogen, der bliver mistænkeliggjort? Journalisten forsøger at stille spørgsmål til en direktør, der selv vender tilbage efter journalisten har ringet og skrevet i to dage. Det er det interview, der er gengivet. Og med din kommentar mistænkeliggør du jo netop journalisten. Hvad er forskellen på det du gør, overfor avisens medarbejder, og det borgere andre steder gør overfor kommunale medarbejdere?

- Men medarbejderne arbejder jo ud fra en lovgivning. Hvorfor retter man ikke kritikken mod dem der laver loven på Christiansborg?

- Men sådan er det. Du har fået en god historier og medierne får altid det sidste ord.

Men jeg spørger jo kun fordi man fra kommunens side har kørt en stor annoncekampagne om den gode tone - også på de sociale medier, og så bruger du som politiker kraftudtryk. I burde vel være bannerførere for den kampagne? Hvis du var utilfreds, kunne du jo også have kontaktet journalisten og spurgt til indholdet af artiklen - ellers du kunne have skrevet dit indlæg på facebook i en pæn og ordentlig tone uden at bruge kraftudtryk?

- Ja, og det gør jeg ikke en anden gang. Men så havde vi heller ikke haft denne snak, siger Kurt Johansen.

 

I skrivende stund er der flere der ”syntes godt om” Kurt Johansen kommentar om sin bare røv - heriblandt De radikales byråds- og folketingskandidat Kathrine Olldag og Venstres kommunalbestyresesmedlem Eva Sommer-Madsen, hvoraf sidstnævnte ellers også har skrevet under på kampagne om ”den gode tone” i debatten.    

Kurt Johansen (S) kom til at "give den gas" på facebook og det gik ud over "den gode tone", som kommunalbestyrelsen ellers har skrevet under på, der skal være. Arkivfoto: Michael Thønnings

Det famøse skriv i debatten. Screendump.

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Jeg har i et langt oplæg til arbejdsmarkedets og uddannelsesudvalget, efter kommunalbestyrelsens samlede udmelding om at de ledige skal tale/skrive ordentligt bla. skrevet: "Jeg håber og tror på, at vores kommunes ledere vil tage deres ledelsesansvar alvorligt, gå foran på dialogens vej som en leder bør kunne, tage del i ansvaret for den konfliktfyldte situation omkring jobcentret og undersøge de fejl og mangler der er i jobcentrets og kommunens regi. Sidst men ikke mindst, begynde at rette op på det, ændre procedure og arbejdsgange, så vi forebygger uhensigtsmæssig sagsbehandling, konfliktoptrappende kommunikation og handlinger fra systemets side." Når jeg så ser en kommunikationsform som denne her i sagen med "De røde løbere" så tænker jeg: Der er godt nok lang lang vej til vi kan tale om ledere der tager deres ledelsesansvar alvorligt, for vores politikere er vores folkevalgte ledere og hvis de ikke kan gå foran og bane vejen, hvordan i alverden har de så forestillet sig at andre skulle????? Eller at de kan tillade sig at "kræve" det af dem???? Grib nu i egen barm først og få styr på jeres egen kommunikationsform også til udvalgsmøderne, ellers mister i fuldstændig jeres troværdighed og borgernes tillid.

Tilføj kommentar