Der bliver sunget med og drukket kaffe, spist boller og lagkage ved forårsfesten i Mern Forsamlingshus. ’Trio Møn’ på scenen i baggrunden. Fotos: Lise-Lotte Iuel

Pensionistforårsfest i Mern Forsamlingshus

Som velkomst var Dannebrog sat ud foran forsamlingshuset, da Mern Borger- og Håndværkerforening afholdt deres årlige forårsfest for byens og nærområdets pensionister lørdag eftermiddag. 

Mern En mangeårig tradition bliver hold i hævd i Mern, når den aktive Borger- og Håndværkerforening med formand Jørgen Leidecker og hans bestyrelse står i spidsen for afholdelse af forårsfesten, hvor omkring firs ældre mennesker inviteres ind til eftermiddagskaffe med hjemmebagte boller og lagkager og selvfølgelig med musikalsk underholdning, i år ved ’Trio Møn’.
- Arrangementet er gratis, og når ’Trio Møn’ holder pause efter en lille times tid, så serverer vi også en øl eller sodavand for vores gæster, og alle går hjem med en lille præmie bestående af kaffe, chokolade eller vin, som man vinder ved et lotteri, hvor der er gevinster til hver eneste gæst, fortæller formand Jørgen Leidecker.

Musikalsk program
I forsamlingshusets store sal var der dækket op ved to lange borde, hvor der ved hver kuvert var lagt sanghæfter, så man kunne synge med på enten hele sange eller på refrænerne, så sang-trioen kunne få følgeskab under omkvædene. Musikken bestod af ’Trio Møn’ – to mænd og en kvinde – som udelukkende er vokalister og altså får den instrumentale ledsagelse ad elektronisk vej, og de havde selvfølgelig valgt numre, som gæsterne i vid udstrækning kunne synge med på – også Mern-sangen, som går på melodien ’Fiskerpigens Sang’ fra 1957, dengang sunget af Grete Klitgaard. Det var et musikrepertoire á la Giro 413, som mange af pensionisterne sikkert er vokset op med, og som stadig kan høres på underholdningskanalen P5, hvis man ellers har adgang til radioens DAB-kanaler. 
- Denne her forårsfest har fundet sted i omkring tredive år, og da den er gratis, må vi som forening selvfølgelig skaffe pengene ved nogle af vores andre arrangementer, fortæller bestyrelsesmedlem Helge Pedersen. 
- Vi har sammen med Forsamlingshuset og Idrætsforeningen her i Mern bankospil hver evig eneste mandag året rundt, så vi i Mern Borger- og Håndværkerforening afholder altså spillet hver tredje mandag og har dér en omsætning for godt tyve tusind kroner. Derfra opstår der et overskud, hvor vi altså bruger noget af det til en eftermiddag som denne, forklarer Helge Pedersen. 
De fleste af gæsterne er medlemmer af Borger- og Håndværkerforeningen, som opkræver et meget beskedent beløb årligt for medlemskabet (30 kroner), men det er som sådan ikke et krav for at kunne deltage i denne hyggelige forårssammenkomst, hvor pensionister i al almindelighed er velkomne.

Der bliver sunget med og drukket kaffe, spist boller og lagkage ved forårsfesten i Mern Forsamlingshus. ’Trio Møn’ på scenen i baggrunden. Fotos: Lise-Lotte Iuel

Så er det blevet lagkagetid! Her er det bestyrelsesmedlem Bent Petersen, Marianne Jørgensen, som har bagt bollerne, og bestyrelsesmedlem Jette Olsen, som har stået for lagkagerne.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar