Forestillingen indledes med et potpourri med Four Jacks sange. Den lokale graver Jacob Frahm Petersen (nummer to fra højre) har rollen som Otto Brandenburg. Foto: Ulrik Jensen

På sporet af en baggårdspuma

Gøglertruppen i Eskildstrup melder om udsolgte huse til deres forestilling om Otto Brandenburg.

Eskildstrup 57 år efter at Otto Brandenburg gav koncert på Eskildstrup Hotel og 11 år efter hans død har Perronteatret Gøglertruppen genoplivet historien om den folkekære sanger.
”På sporet af en baggårdspuma” er titlen på den musikalske forestilling, som spilles af en række lokale amatørskuespillere  på Eskildstrup Hotel fire gange i maj. 
Instruktør på forestillingen er Helle Mortensen, som kan fortælle, at der allerede er helt udsolgt til de planlagte forestillinger, og at der kun er få billetter tilbage til en femte ekstraforestilling.
Rammerne på hotellet er de samme som dengang Otto Brandenburg i to omgange gæstede Eskildstrup og trak fulde huse.  Den lokale amatørteaterforening har for en stund rykket fra mere beskedne rammer i Perronteatret til hotellet på den modsatte side af vejen. 

27 sange
Helle Mortensen fortæller, at Gøglertruppen i flere år har søgt efter materiale om Otto Brandenburg med henblik på at sætte en forestilling op, og at man var så heldige at falde over stykket, der bygger på i alt 27 sange fra Otto Brandenburgs 40 årige karriere. Forestillingen starter med et festligt potpourri med en række af de mest kendte melodier fra Otto Brandenburgs periode med Four Jacks. 
I alt 14 medlemmer af den lokale amatørteaterforening er på scenen og hertil kommer en lang række frivillige, der hjælper til udenfor scenen.  Den lokale graver Jacob Frahm Petersen, der har spillet skuespil i foreningen i mange år, har rollen som Otto Brandenburg.  
Helle Mortensen fremhæver sammenholdet og den gode stemning, der er omkring opsætningen af en så stor satsning, og hun glæder sig naturligvis over den kæmpe opbakning fra lokalsamfundet. 
”På sporet af en baggårdspuma” er bygget over et skuespil, som handler om tre unge piger - Susanne, Birgitte og Hanne - der er store fans af Otto Brandburg, den nymoderne musik og den nye dansestil twist, der ikke dengang vækker genklang hos den ældre generation.

Slagsmål og damer
Mange i Eskildstrup husker stadig Otto Brandenburgs besøg i den nordfalsterske stationsby. For Otto Brandenburg var ikke blot leveringsdygtig i en lang række gode sange, hvoraf nogle er blevet evergreens. I kølvandet på hans besøg fulgte historier om slagsmål og damer.
Næverne på ungersvendene sad løst, og nogle så sig onde på Otto Brandenburg, fordi han havde haft et par af byens hotte piger med ude at køre i sin Renault Florida Cabriolet, og nu skulle han have tæsk.
Det forlyder, at en slagsbror fra Horbelev stod og tissede op af Otto Brandenburgs bil i hotelgården.  Otto kom tilfældigvis ud for at hente noget i sin bil. Slagsbroren var ellers kendt for at slå først, men det nåede han ikke denne gang. Han fik et slag, så han fløj hen i stenene på gårdspladsen. Han havde ikke lyst til at genoptage kampen og havde måske lige glemt, at Otto Brandenburg var en habil bokser.
 

Fakta
• Der er få billetter tilbage til forestillingen 19. maj klokken 19.30. De fås på telefon 55 57 18 60.

Forestillingen indledes med et potpourri med Four Jacks sange. Den lokale graver Jacob Frahm Petersen (nummer to fra højre) har rollen som Otto Brandenburg. Foto: Ulrik Jensen

Scene fra stykket ”På sporet af en baggårdspuma”. Der er i alt 14 medvirkende i forestillingen”På sporet af en baggårdspuma”. Foto: Ulrik Jensen

Instruktør Helle Mortensen kan melde udsolgt til de fire ordinære forestillinger og næsten udsolgt til ekstraforestillingen. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar