Overvejelser til møller

Morten Østergård Hansen

Jungshovedvej 2

Præstø

 

Til Johnni Buch, Møn og andre vindmøllefanatikere som i øvrigt overvejende ikke bor eller vil komme til at bo i nærheden af en vindmølleklynge. Må der vel være en vis forståelse af at ikke alle tror på ”julemanden” eller producenter og investorer, når de påstår, at bo ved en vindmølleklynge, er som når gråspurvene synger i haven.

Selv om jeg overvejende er tilhænger af vindmøller, har jeg i dag et meget mere nuanceret opfattelse af de lydforhold som opstår, når man bor tæt på en vindmølleklynge.

Jeg fik de samme argumenter som i får i dag. Otte meter  vind og ingen problemer.

Hvad vil I sige til:   

- At Ved seks meter vind kun møllerne har bevægelse. Du skal slappe af på din terrasse  lørdag klokken 15.00 efter en hektisk dag med arbejde. Må flygte da eneste lyd  der fanger dine øre er møllerne.

- At det at sove med åbne vinduer med seks meter vind er en forbandelse. Al anden lyd fra naturen begynder klokken seks, men gearstøj og vingeslag fanger dine ører hele natten - og så med statstilskud.

- Ikke at  kunne gøre ophold på din ejendom hvor lyden reflektere i 

gårdsplads og bygninger.

- At hvis producenten går konkurs, overholdes garantiforpligtigelser ikke. Møllefejl med 60-65 decibel i baghaven, med trykken for ørerne og kraftig hovedpine til følge. Det tog cirka 14 år at indse problemet.

-  At gå rundt med hvileblodtryk på 95-105 når det skulle ligge på 80. 

Måske det ikke har noget med møllerne at gøre men hvem ved? Konstateret i perioden med møller i baghaven.

- At måtte ofre flere hundrede tusinde på din ejendom for at finde fred.

Kære Køng- og Kostervig beboere  tag vel imod møllerne, for alle har jo lovet at i ikke får samme problemer. Samtidig har Vordingborg Kommune lovet at fejlplacerede møller vil blive fjernet senest i 2021.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar