Otte-årige Rosa er stjernen til Waves-åbning

Rosa Isabella Madsen fra Vordingborg er den yngste i en søskendeflok på syv, hun er lige begyndt i 1. klasse og på søndag er hun stjernen, når det belgiske teaterkompagni ”Peeping Tom” åbner teaterfestivalen Waves.

 

Hun er lidt genert, da hun åbner døren til lejligheden. Det er ikke hver dag der kommer journalister på besøg, men hun var forberedt på det kunne ske, da hun fik en af de bærende roller i et af de vigtigste teaterstykker på Vordingborgs store teaterfestival Waves. Her skal hun optræde for flere hundrede mennesker.
Og hun er bare otte år, Rosa Isabella Madsen. På nippet til at starte i 1. klasse på Steinerskolen, hvor hendes seks ældre søskende også går og har gået.
- Alle syv børn har gået på Steinerskolen. Det er en god skole og det er også der hun har lært det med at stå på en scene, fortæller Rosas mor, Hanne Madsen.
Det var hende der gennem egnsteatret Cantabile 2, fik muligheden for at datteren kunne blive en del af forestillingen til Waves.
- Rosa er den sidste i søskendeflokken og hun er meget stærk og modig. Så det passede perfekt til hende, fortæller Hanne Madsen.
For Rosa er ret scenevant.
- Vi spiller meget teater på skolen. Til at starte med var jeg lidt nervøs, men nu synes jeg det er sjovt, fortæller Rosa.
Senest var hun med i skolens opsætning af Snehvide, hvor hun spillede en gammel heks.
- Jeg kunne godt lide, at man selv kunne finde på noget, hvis man ikke kan huske rollen. Og prøve noget af, siger hun.

 

En fortsættelse
Selve rollen er dog noget af en udfordring. Stykket - åbningsforestilingen - er med den belgiske teater- og dansetrup ”Peeping Tom”, og forestillingen ”Moeder” (Mor, red.) skulle være ganske kontroversiel, meget intens, men også lidt tung når det børnevenlighed.
Stykket er en egen fortsættelse af ”Vader” (Far, red.), som blev opført på seneste Waves.
- Vi har brugt meget tid på at snakke tingene igennem. Blandt andet skal Rosa bæres rundt af en kvinde, der ikke har så meget tøj på. Vi har kigget på billeder fra forestilingen andre steder, siger Hanne Madsen.
Så Rosa glæder sig og hendes søskende gad også godt at være med. Men denne gang er det Rosa. Sagen er nemlig at hun har den perfekte størrelse - hun måtte ikke være højere end en meter og 30, fordi hun skal passe ned i en boks.
Men hun er ikke nervøs - mere spændt.
- Min mor og storesøster er der under forestilingerne og hjælper med at oversætte, fortæller hun og glæder sig over at hun slipper for at indøve replikker på belgisk. Det er nemlig primært danseteater, men der er nogen råben og høj musik, så det skal forberedes lidt.
Således skal hun her i weekeden mødes med den belgiske trup, når de kommer til byen. Der er sat tid af - både til at øve - og til at snakke med dem. Det er også meningen at hun skal være med når de spiser og holder fri mellem forestilingerne, der kører både søndag til åbningen og med overværelse af kulturministeren, om mandagen.
Og scenen kender hun. Hendes ældre brødre har været med i gymnasiets musical, der også foregår på Vordingborg teater.
Om det bliver til en karriere indenfor skuespil. Det ved Rosa ikke endnu.
- Jeg synes det er rigtig sjovt og jeg glæder mig. Men jeg ved ikke, om det er det jeg skal. Jeg kunne også godt tænke mig at være dyrelæge, siger hun og påpeger at hun blandt andet har haft kaniner.
- Jeg håber at gøre det godt, siger Rosa, der blev særligt udvalgt - efterfølgende skulle der være 45 andre piger på venteliste for at være med.

 

Gengangere
Forestillingen, der spiller den 20-21. august - begge dage klokken 19.30, er valgt fordi det netop er anden del af en ventet triologi, med Peeping Tom. Netop fordi folk i højere grad går op i og følger med i serier, passer den rigtig godt ind, men kan også ses af nye publikummer. Ud over Rosa, er der også et par andre lokale frivillige med i mindre roller - nogen er endda gengangere fra den seneste gang teaterkompagniet var til Waves.

 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar