Opera fra Paris til Præstø

Tirsdag den 26. april indvier Bio Bernhard sit nye parabolanlæg. Med økonomisk hjælp fra Lions Club Præstø/Fladså kan biografen nu vise direkte udsendelser fra store begivenheder. På premieredagen vises Verdis Opera Rigoletto live fra Bastilleoperaen i Paris.

 

Præstø har et eller andet med Paris.

I 1950erne og først i 60erne var temaet for de store byfester: Paris ved Nat.

De senere år har Præstøs gamle Torv lagt brosten til Fransk Forår og nu er Bio Bernhards allerførste satellittransmission på tirsdag koblet direkte til operaen i Paris.

- Det bliver da helt vildt. Det parabolanlæg har vi ønsket i mange år og nu har vi det, siger en glad formand for Bio Bernhard Anker Rasmussen og fortsætter:

- Og når vi så kan lægge ud med Rigoletto direkte fra Paris, så bliver det ikke meget bedre, siger Anker Rasmussen.

 

Optakt med champagne

Præcis som operagæsterne i Pariseroperaen bliver beværtet med champagne og canapeer, således vil operapublikummet i Bio Bernhard også blive behørigt budt velkommen med boblende dråber i høje glas og lidt mundgodt.

Inden der bliver blændet op direkte fra Paris, vil den lokale koncertsanger Rie Koch fra Danmarks Radios P2 fortælle om handlingen i Verdis Opera Rigoletto.

Bio Bernhard og Lions Club Præstø/Fladså er allerede i gang med nye planer for live-udsendelser fra den store verden uden for. 

- Der er i princippet ingen grænser for hvad vi kan vise. Bliver det sendt via satellit, kan vi købe os ind og vise det. Det kan være Formel 1, store boksekampe eller musik, siger Anker Rasmussen.

- I forbindelse med Sommerlørdagen i Præstø den 23. juli sender vi direkte fra violinisten André Rieus sommerkoncert i Maastricht i Holland. Så kan vi sidde her i Bernhards bløde stole og nyde Rieus koncert i selskab med vel 20–25.000 hollændere, siger Anker Rasmussen.

Og på tirsdag starter det hele med Rigoletto direkte fra Præstøs - næsten - venskabsby Paris.                                                                                                                             

 

Tirsdag den 26. april klokken  18.00 i Bio Bernhard Præstø: Verdis Opera Rigoletto live fra Bastilleoperaen i Paris. Billetsalg på bio-bernhard.dk


Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar