Fabian Wullenweber på Præstø Bibliotek, som bliver én af de Præstø-lokale locations i filmen ’Ninna’, som han og Susanne Juhasz snart begynder at indspille. I baggrunden ’Mor og barn’-statuen, der også optræder i filmen.
Foto: Brian Romberg

Nyt om Ninna - optagelser går snart i gang

Meget er sket siden Sydsjællands Tidende for et år siden talte med filminstruktør Fabian Wullenweber og manuskriptforfatter Susanne Juhasz om deres Præstø-spillefilm ’Ninna’. Den 12. februar starter optagelserne. 
Frem til 19. januar søger filmparret lokale, som har lyst til at være statister i filmen. 

 

 

Præstø - Nu begynder drømmen at møde virkeligheden, smiler Fabian Wullenweber. 

For et år siden løftede han og Susanne Juhasz - skuespiller, manuskriptforfatter og samlever - sløret for deres fælles filmprojekt ’Ninna’, som udspiller sig i Præstø. 

Manusskriptet er færdigt, størstedelen af filmens større roller og locations er på plads - her få uger inden kameraet begynder at rulle. Og det har været lidt af en proces indtil videre - heldigvis med en god portion medvind. 

- Til tider har det været lidt stressende. Om lidt er jeg færdig med femte sæson af ’Badehotellet’, der faktisk har premiere samme dag, som vi går i gang med optagelserne til ’Ninna’, nemlig 12. februar, siger Fabian Wullenweber, der glæder sig til at kunne fokusere fuldt ud på Præstø-filmen, som optages på fire uger. 

 

Vises i biografen

TV2 har lige købt Ninna på forhånd, og det samme har biografdistributøren ’Sweet Chili’. 

- Det betyder, at vores film bliver vist i 80 biografer landet - udover at blive vist på tv, fortæller en glad filminstruktør. 

Ikke nok med dét. Ninna-projektet har også fået udviklingsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Halvdelen af film-budgettet på seks millioner er således i hus, og filmparret krydser fingre for, at de snart også får produktionsstøtte, så der trods alt også bliver lidt løn til folkene bag - og i - filmen. 

- Men det ser lovende ud. Og vi  har hele tiden haft dét princip, at vi laver filmen, uanset om der er løn eller ej, siger Fabian Wullenweber. 

- En dansk spillefilm koster typisk 15 millioner at lave, så det er i forvejen et meget skrabet budget med seks millioner, selvom det kan lyde af meget, påeger filmmageren.  

Han glæder sig også over en vellykket, lokal crowdfunding, som viste stor interesse for filmen hos Præstø-folket. 

Tilbage i september opfordrede Fabian Wullenweber via Præstø Handel & Erhvervsforening de lokale til at støtte filmprojektet. 

- Crowdfundingen har været små beløb, men den har vist, at mange synes vores idé er fed. Og det har ikke nødvendigvis været penge, folk har støttet med. Nogle butikker har tilbudt mad, mens tøjbutikker har tilbudt at låne os tøj. For os er det lige så meget værd som penge, siger Fabian Wullenweber og tilføjer: 

Han og Susanne Juhasz har også fået sponsoreret et lokalt kontor og hovedkvarter til produktionens grej.  

Og så er Vordingborg Kommune gået med til at lade juletræet i Præstø stå, så det kan komme med i filmen.

 

Søger lejlighed til Ninna

Ét af de næste skridt er at finde en lejlighed til Ninna (Susanne Juhasz) og Morten (Peter Gantzler), som hun forelsker sig i. Her er håbet, at nogen i Egelyparken vil låne deres lejlighed ud. 

- Vi har været rundt med sedler, men ingen har reageret. Nu skal vi rundt og banke på. Så er det også lidt nemmere at forklare folk, hvad det går ud på, siger Fabian Wullenweber. 

- Det kan også være, at ingen vil flytte ud i fire dage og få deres ting pakket ned i en container. Det er ikke noget farligt, og bagefter maler vi lejligheden præcis som beboeren vil have det, siger instruktøren. 

- Lejligheden vil være en vigtig location. Ninna bor på førstesalen, og i filmen flytter Morten ind overfor. Derfor er det ikke det samme, som hvis hun bor i parcelhus. Og der er udsigt over Præstø Fjord. Miljøet dér passer bare bedre til Ninna-karakteren, siger Fabian Wullenweber.  

 

Villa til Marias familie 

Foruden Ninnas bopæl mangler også et par andre locations. 

- Vi mangler at få grønt lys til at filme i Netto, hvor Dennis arbejder. Den lokale chef har sagt ja, men vi venter godkendelse oppefra. Så skal vi også finde en villa til Marias familie. Det er en rigtig kernefamilie, og det piner også Ninna, tilføjer han. 

Ellers er resten på plads.

Eksempelvis Præstø Multicenter, hvor Ninna danser linedance og har sin mor på plejehjem. 

- Kim Bodnias kone, Rikke Louise Andersson - der brød igennem i ’Nattevagten’ - har sagt ja til rollen som Judith, Ninnas ”modstander”, fortæller instruktøren.

- Judith er morens plejer. Ninna og hendes mor har et had-kærligheds-forhold, men for moren er alt Judith gør fantastisk. Det kan Ninna godt blive træt af, uddyber han. 

 

Mor og barn

Af andre locations - foruden Præstøs gader, stræder og havnemiljø - kan instruktøren nævne kirken, hvor Ninna har et religiøst øjeblik, Præstø Amatørscenes hus, Pakhus8 og sågar Præstø Bibliotek. 

Ninna er ramt af en livskrise, der udløses af, at hendes 18-årige søn Dennis (Rex Leonard) har besluttet sig for at flytte hjemmefra, har fået lejlighed i Adelgade og kæresten Maria. Det meddeler han sin mor i Pakhus8, da hun holder surprise-18-års-fødselsdagsfest for Dennis, der spiller guitar. 

Det huer ikke den enlige, kriseramte mor. 

- Derfor går hun på biblioteket for at låne bøger om, hvordan man afholder børnene fra at løsrive sig. Det bliver til et komisk sammenstød, hvor den uforstående bibliotekar påpeger, at det handler om det modsatte; at give slip. Ninna lærer at forstå, hvorfor Dennis har det, som han har det - og digter så lidt af sit eget på for at holde ham hjemme lidt endnu, smiler Fabian Wullenweber.

Også statuen ’Mor og barn’ ved biblioteket er med. 

- Man mærker Ninnas smerte, da hun kigger ud på statuen som et symbol på hendes egen frygt for løsrivelse, fortæller han. 

 

Søger lokale statister

Her op til optagelsesstart mangler lige et par roller. Ditte Gråbøl er blevet spurgt, om hun vil spille Ninnas psykolog, og ellers søger filmparret lokale statister. 

- Vi skal vel i alt bruge cirka 200 - til blandt andet kunder i Netto, liv i gaden, nogle til at bestille en ristet med det hele. Ninnas ven Verner (Kristian Halken) har jo en grineklub, og her skal vi bruge  omkring 30. 

- Er man en forening, kan man jo tage hinanden under armen. Så er det heller ikke så skræmmende, opfordrer Fabian Wullenweber og tilføjer:

- Send en mail med foto, som du ser ud nu, kort info inklusiv alder og hvornår du kan være med - eksempelvis kun weekender, dagtimer eller har mulighed for at tage fri. 

Fristen som statist er 19. januar. Mailen sendes til  casting@ninnafilmen.dk. Der filmes fra 12. februar til 13. marts. 

 

 

Fabian Wullenweber på Præstø Bibliotek, som bliver én af de Præstø-lokale locations i filmen ’Ninna’, som han og Susanne Juhasz snart begynder at indspille. I baggrunden ’Mor og barn’-statuen, der også optræder i filmen.
Foto: Brian Romberg

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar