Ti uger fik den nye hytte i Rådhusparken lov at stå før den er blevet ødelagt af hærværk. Foto: Mille Holst

Nye tiltag smadret i Rådhusparken

En nyopført hytte i Rådhusparken, hvor de unge ynder at holde store fester, er blevet vandaliseret. Hvem der står bag, vides ikke, men kommunen har bedt entreprenøren udbedre skaderne - og ruster sig til næste omgang hærværk.
 

Vordingborg Under Vordingborg Festuge byggede Vordingborg Kommune en lille hytte med bænke i Rådhusparken, hvor parkens besøgende kan søge ly i dårligt vejr eller skygge for solen, vejr og vind.
I midten af september er hytten blevet ødelagt, bagbeklædningen er sparket ned og ligger bag skuret. Det ærgrer flere af parkens gæster, som Sydsjællands Tidende har talt med. Dels vagabonden Pinse, som har nydt at sidde under hyttens halvtag, dels Theis Fischer og Alex Petersen, som vi møder en dag hvor de sidder og taler sammen på bænkene.
- Det er typisk Vordingborg by, siger 26-årige Theis Fischer og fortsætter:
- Der er så mange, der brokker sig over, at vi ikke har noget i Vordingborg. Vi kan ikke være nogen steder - men  de smadrer jo det hele, siger han og er overbevist om, at det er nogle af byens unge, der står bag.
Både han og Alex var begejstrede for den nye hytte, da den blev opført i sommers.
- Vi tænkte godt: Hvor længe får det lov at stå, siger Theis og var helt begyndt at tro på, at hytten ville blive forskånet for hærværk, eftersom hele sommeren nåede at gå, før den blev vandaliseret.
- Jeg tror ikke, jeg ville gide bygge den op igen, hvis jeg ar kommunen, bemærker han og er fortørnet over, at der er unge, der ikke kan lade være med at ødelægge ting. 
- Der er mange unge gymnasieelever, der opfører sig rigtig fint og respektfuldt, mener 23-årige Alex Petersen, der selv til daglig går på erhvervsskole. De to unge mænd ærgrer sig over hærværket, som de er overbeviste om, er lavet af byens egne unge.
- For det bliver ødelagt lige så snart, det er her, siger de og giver som et andet eksempel hængekøjerne andetsteds i parken. De oprindelige hængekøjer, der kom op, var behagelige at ligge i, men de blev hurtigt smadrede. Siden er der kommet nogle hårde rebkøjer op.
- Nu skal man have økse og sav med for at ødelægge dem. Det er der nok ikke nogen, der gider, siger Theis Fischer.

Nok ikke sidste gang
Nicholas Durin fra Vordingborg Kommunes Trafik Park og Havne afdeling har allerede for tre uger siden været i kontakt med entreprenøren af hytten netop på grund af nogle løse brædder på bagvæggen.
- Nu er de så sparket helt ned. Entreprenøren kommer så hurtigt som muligt og skruer dem på igen og fastgør dem yderligere, fortæller han til Sydsjællands Tidende, men siger også, at entreprenøren har travlt i øjeblikket, så det er usikkert hvornår han egentlig kommer forbi. Ved et syn og skøn blev der også konstateret et par andre småfejl og mangler ved hytten, som skal udbedres på entreprenørens regning.
- Men det er trist, at der er nogen, der gør det (ødelægger ting, red.), mener Nicholas Durin, der af Sundhedscentret var blevet bedt om at bygge hytten, som kan bruges af alle borgere om det så er børnehaven, der er på tur og gør holdt i parken og spiser madpakker under taget, eller det er de unge, der trækker sig lidt tilbage for at snakke, eller ældre, der finder hvil på bænkene på vej gennem parken.
- Det er desværre nok ikke sidste gang, der bliver øvet hærværk på hytten. Sådan har det været i mange år og i Rådhusparken er det gået særlig hårdt for sig. Men der er ved at komme styr på den, mener Nicholas Durin, der synes parken i år har været roligere end tidligere år.

Ti uger fik den nye hytte i Rådhusparken lov at stå før den er blevet ødelagt af hærværk. Foto: Mille Holst

Theis Fischer (tv.) og Alex Petersen (th.) er ærgerlige over, at andre unge ikke kan lade være med at ødelægge ting. Foto: Mille Holst

Grafitti - med en smule selverkendelse. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar