Elevatorerne til Spor 2 og 3 på Vordingborg station er ude af drift i den kommende måned. Passagerer, der er afhængige af elevatorer, henvises til andre stationer. Foto: Mille Holst

Nye elevatorer ude af drift i en måned

Problemer med med teknikken og hærværk har gjort det nødvendigt at lukke elevatorerne på den splinternye station i Vordingborg. Lige siden åbningen har der været vrøvl med elevatorerne. Pt afventer man nye materialer og elevatorerne til spor 2 og 3 vil være lukket op til en måned frem. Passagerer, der er afhængige af elevator, henvises til andre stationer.

Vordingborg På Vordingborg station er elevatorerne til perron 2 og 3 lukket den kommende måneds tid. 
Det bevirker, at kørestolsbrugere og andre, der ikke kan benytte trapperne til perronerne, ikke kan komme til eller fra Spor 2 og 3.
Det er Banedanmark, der ejer elevatorerne på stationen, og Pernille Palstrøm, anlægschef for Ringsted-Femern Banen i Banedanmark, beklager overfor passagererne:
- Vi beklager generne for passagererne, siger hun og forklarer:
- Der har desværre været ustabil drift på elevatorerne på Vordingborg Station. Det skyldes til dels hærværk, og til dels installationer, der ikke har været tilfredsstillende fra vores elevatorleverandør. Vi har på det kraftigste indskærpet over for vores leverandør, at de forhold skal udbedres hurtigst muligt, så elevatorerne fungerer. 

Brug handicapservice
Hos DSB har man forsøgt at informere al kørende personel om problemet, så man ikke risikerer at sætte personer af på perronerne, der ikke kan komme videre derfra. Men avisens læsere rapporterer fortsat om togpersonale, der ikke har hørt om de ubrugelige elevatorer, skønt de blev lukket ned i løbet af sidste uge.
DSB oplyser, at handicappede kan gøre brug af DSBs handicapservice. Skal man med toget, kan man således blive kørt til en anden station, hvor man kan komme på toget, og skal man til Vordingborg, kan man stå af på en af de nærmeste stationer og derfra blive kørt til Vordingborg med handicapservicen. På grund af den specifikke situation afviger DSBs handicapservice fra reglen om at kørsel skal bestilles 12 timer i forvejen.
- Det er en særlig situation, hvis man strander på en perron. Sig det, så får man en særlig service, lyder meldingen fra DSB. Man vil dog skulle vente på næste tog, der kan bringe en til en nordligere eller sydligere station, hvorfra handicapservice kan hente en.
Den service benyttede Winnie Paulsen sig med held af. På Sydsjællands Tidendes facebookside fortæller hun, at hun fik en taxa fra Lundby station til Vordingborg betalt af DSB.

Elevatorer skal repareres
Grunden til de spærrede elevatorer er i følge elevatorfirmaet Kone, at der er ting, der skal udskiftes på dem. Dels har der været eksempler på folk, der har været indespærret i elevatorerne, dels har der været øvet hærværk på nogle af dem. Men materialerne er i øjeblikket ikke lige til at få fat på.
- Der skal afgives tilbud på materialerne, fortæller Camilla Jørgensen i Kones Servicecenter, og hvor lang tid, der går, før tilbud er indhentet og materialerne kan rekvireres og udskiftes på elevatorerne, tør hun ikke sige noget om. Det gør tilgengæld Pernille Palstrøm i Banedanmark. Hun meddeler:
- Elevatoren på spor 2/3 er for nuværende ude af drift. Det skyldes hærværk, og at der skal monteres specialfremstillet glas i elevatoren, hvor der er tre-fire ugers leveringstid. Det skal monteres for at undgå sikkerhedskritiske hændelser i selve elevatoren. Derfor er den ude af drift. De øvrige elevatorer kører. Dog kan der forekomme ustabil drift på dem. Banedanmark forventer, at elevatoren på spor 2/3 er fuldt funktionsdygtig igen om cirka fire uger. 

Passagerer i klemme
For passagerer, der er afhængige af elevatorerne, har de første dage uden elevator været ubehagelige.
- Selv var jeg så heldig at en af mine venner kom ned på perronen, og bar min tunge elcykel op ad trappen, fortæller Per Sennichsen, der selv er hjertesyg og derfor har brug for elevatorerne til hans elcykel. Han har desuden taget kontakt til DSBs driftschef Per Vilhelm Schrøder efter at have mødt en ældre hjertesyg mand med rollator, der ikke var blevet informeret før og under togrejsen og heller ikke modtog hjælp på stationen.  
- Han havde slæbt sig selv op ad trapperne, med hvil, skriver han og undrer sig over, at det ikke fremgår af Rejseplanen, at der er problemer på stationen i Vordingborg. Ifølge DSB kommer informationerne i Rejseplanen i løbet af mandagen, men naturligvis kun for tog, der kører til og fra Spor 2 og 3. Oplysningerne skal lægges manuelt ind og har desuden en udkløbsdato, hvilket ifølge DSB er årsagen til at kun nogle afgange hidtil har haft informationen med. 
Når handicappede bestiller rejse, får de direkte besked om, at de ikke skal bestille rejse til Vordingborg.
 

Elevatorerne til Spor 2 og 3 på Vordingborg station er ude af drift i den kommende måned. Passagerer, der er afhængige af elevatorer, henvises til andre stationer. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar