• www.henriks-hvidevarer.dk

Nye busruter til og fra København

En ny busrute er åbnet mellem Vordingborg og København.

Vordingborg I fredags åbnede fjernbusselskabet FlixBus 38 nye forbindelser i hele landet. Blandt de nye ruter er en forbindelse mellem Vordingborg og København. I alle FlixBusser er der gratis wifi og strømstik. Rejsetiden er på 1 time og 45 minutter.
I følge Flixbus er fjernbus en klima- og miljøvenlig transportform. 
- For eksempel udleder man seks gange mindre C02, hvis man tager en FlixBus fra Nakskov til København i forhold til, hvis man kører selv i sin bil, udtaler Lotte Rystedt fra Flixbus i en pressemeddelelse.
De nye forbindelser er blevet mulige efter den nye fjernbuslovgivning trådte i kraft 1. juli, hvor det kræves, at der er minimum 75 kilometer mellem der, hvor fjernbuspassageren stiger på, og der, hvor fjernbuspassageren slutter sin rejse.

Tilbage til forsiden

Kommentarer

6 gange mindre CO2 udledning er godt .men er det ved en fyldt bus med måske 40 passagerer ? Hvis der kun eksempelvis er 5 passagerer fra Vordingborg til København forurener det så ikke mindre at tage sin egen bil ?

Svar til Peter Torp. Udregning er lavet ud fra Transportministeriets Tema2015 model, der ligger her: https://www.trm.dk/da/publikationer/2015/tema-2015 (TEMA (Transporters EMissioner under Alternative forudsætninger) er et beregningsprogram, som kan udregne energiforbrug og emissioner ud fra oplysninger om transportmiddel, rute og afstand. Modellen ejes af Transportministeriet. ) I udregningen er belægningsgraden på bussen på 63 %, hvilket er repræsentativt. Vh Lotte Rystedt, Flixbus

Tilføj kommentar