De offentlige kontorer er lukkede. Men bag facaden arbejdes der fortsat og det er fortsat muligt at komme i kontakt med de ansatte. Foto: Mille Holst

Nye arbejdsgange - samme arbejde

I Vordingborg Kommune arbejder en meget stor del af medarbejderne hjemme. De offentlige kontorer er således lukkede, men man kan fortsat få fat på medarbejdere og der er oprettet nødtelefoner og akutberedskab.

 

 

Kommunen Det offentlige Danmark er lukket ned - det er den melding statsministeren kom med onsdag aften. Men det er en sandhed med modifikationer, for godt nok er de kommunalt ansatte sendt hjem, og de offentlige kontorer er lukkede, men det betyder ikke, at der ikke bliver arbejdet og heller ikke, at borgerne ikke kan komme i kontakt med kommunen. Der er bare kommet nye henvendelsesmåder. Det fortæller kommunaldirektør Lau Svendsen-Thune fredag til Sydsjællands Tidende:

- Vi har en stor del af medarbejderne i gang, så vi er ikke på den måde lukket ned.

Det, der er lukket, er alle de steder, hvor borgere samles - både offentlige bygninger og aktiviteter.

 

Find informationen

På Vordingborg Kommunes hjemmeside er lavet en hel underside omhandlende ændringer vedrørende Coronasmitten

Her kan man blandt andet se, hvor man kan få passet sit barn, hvis man ikke kan finde andre pasningsmuligheder. Man kan se, hvordan man kommer i kontakt med Borgerservice, Center for rusmidler og så videre. Der er oprettet nødtelefoner og akutberedskab, så man fortsat kan få sine penge udbetalt, få leveret sin medicin og i det hele taget få akut hjælp. Beredskabet er foreløbig gældende frem til og med 27. marts.

 

Hjemmepleje som altid

- Hjemmeplejen kører som udgangspunkt fuldstændig som den plejer. Kommer der karantæne, vil man se på, hvilke opgaver, der kan skubbes, fortæller Mikael Smed (S) og nævner her, at det eksempelvis kan være en rengøringsopgave der udsættes. Men pt. fungerer hjemmeplejen som hidtil. Dog har borgmesteren en opfordring til de hjemmeboende borgere, der modtager hjemmehjælp, men som selv plejer at være i stand til at handle:

- Orienter jer og prøv at få andre til at handle for jer. Blandt andet ved jeg Røde Kors hjælper med indkøb og der er dagligvarebutikker, der har udbringningsordninger, siger han.

Alle andre borgere opfordres til at handle præcis som de plejer.

- Køber man normalt til tre dage ad gangen, så er det dét, man gør. Handler man for en uge ad gangen, så er det man gør.

 

Skoler lukket - men undervisning fortsætter

Alle folkeskoler er lukket ned og elever og lærere er sendt hjem. Det betyder imidlertid ikke, at der ikke gennemføres undervisning. Det sker blot i en anden form end vanligt. I øjeblikket sender lærere digitale opgaver til eleverne, som besvarer disse og sender retur. Men man er i fuld gang med at undersøge andre måder at gennemføre fjernundervisning på. Eksempelvis undersøger man muligheden for at lærerne kan stå til rådighed på telefon og mail i bestemte tidsrum, så elever kan få svar på deres spørgsmål til de stillede opgaver. Sådan fungerer undervisningen eksempelvis i Frederiksberg Kommune og på Herlufsholm  i Næstved.

 

Nødpasningsplan

Der er en nødplan for pasning af de 6-9-årige skolebørn, hvis forældre på ingen anden måde har kunnet finde pasning til dem. Her holder Vordingborg Kommune 17 geografisk spredte steder åbne (Se pdf'filen under artiklen for information om, hvilke steder, der er åbne).

- Men vi ser først på mandag, hvor mange, der reelt dukker op, mener Lau Svendsen-Thune, og opfordrer alle til at gøre, hvad de kan for at undgå at sende deres barn af sted. Dilemmaet er nemlig, at de, der skal arbejde i stort omfang er dem, der plejer de ældre, og de har derfor behov for pasning af deres børn. Omvendt er det netop disse borgere, der skal undgå smitte, da det er de ældre, der er særligt udsatte for sygdommen.

 

Børnetandplejen lukket

Den kommunale børnetandpleje er lukket, men også her er der et akutberedskab, der tages i brug, hvis man får akut behov for tandlægehjælp.

Tema: 
Corona-situationen

De offentlige kontorer er lukkede. Men bag facaden arbejdes der fortsat og det er fortsat muligt at komme i kontakt med de ansatte. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar