Lyrikdebutanten Jes Lyhne Nielsen i sin have i Jungshoved.
Fotos: LILO

Ny digtsamling for golfspillere

På halvøen Jungshoved bor der nu en mand, der kan kalde sig digter eller lyriker. Det er Jes Lyhne Nielsen, der har skrevet ’Golflyrik’, som er en digtsamling på i alt 36 digte. Digte, der har golf som omdrejningspunkt.

Jungshoved Langt fra alfarvej, nogenlunde midtvejs mellem Jungshoved By og Roneklint, ligger der en lille klynge huse af ældre dato, hvor Jes Lyhne Nielsen og hustru bor i ét af dem. Her har den nyslåede digter lagt sidste hånd på værket, der nu er at købe hos boghandleren i Præstø og i golfklubberne i Rønnede og Mogenstrup. 
- Jeg har altid rigtig godt kunnet lide at skrive og fik også allerede i folkeskolen og på gymnasiet ros for mine stile, men alligevel er mine skriverier og udgivelser altid havnet i afdelingen for småting, fordi livet har flasket sig, som det har, smiler Jes Lyhne Nielsen, der i det daglige arbejder med handicappede og på den vis har en del ledige stunder både i arbejdssammenhænge og rent fritidsmæssigt. 
- Jeg har skrevet bunkevis af lejlighedssange gennem årene, og flere gange har jeg sendt tekster i diverse genrer ind til forskellige konkurrencer og har i den anledning fået nogle af dem trykt i forskellige medier, men så er det også blevet ved det, fortæller Jes Lyhne Nielsen. 

Hooked on golf
For godt femten år siden fik jeg snuset lidt til golfspillet og blev som så mange andre fuldstændig bidt af sporten og har dyrket den ret intenst lige siden, og det ansporede mig så til lidt digteri om natten i forbindelse med nogle vågne nattevagter for nogen tid siden, og ja, nu ligger der en hel digtsamling klar om golftemaer, forklarer Jes Lyhne Nielsen, der gerne giver en lille smagsprøve på ét af de helt korte digte: Hole in one:

Vor gamle formand døde sidste år
og blev begravet under banens bøg
familien græd, for det var første gang
han kom i hul på bare et forsøg. 

- Jeg er i nogen grad inspireret af digtere som Halfdan Rasmussen, Storm P og Piet Hein, og det er helt sikkert humoren, der figurerer i digtene som en underliggende stemning eller tone, eller hvordan man nu skal forklare det, udtaler Jes Lyhne Nielsen, der i øvrigt meget gerne selv læser Franz Kafkas værker, når der er stunder til litteraturfordybelse. 
Jeg forestiller mig noget i retning af, at ’Golflyrik’ kunne være en lille julegave til golfspilleren, der i forvejen har alt det gear, man kan ønske sig, og så kan sådan en lille digtsamling være rar at hygge sig med her i vinterhalvåret, der ikke ligefrem er højsæson for de køllesvingende golfelskere, slutter Jes Lyhne Nielsen.

Lyrikdebutanten Jes Lyhne Nielsen i sin have i Jungshoved.
Fotos: LILO

Den fysiske papirbog er endnu ikke kommet fra trykkeriet, men lyrikdebutanten Jes Lyhne Nielsen viser digtsamlingens forside på sin tablet. Fotos: LILO

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar