Hyggelige rød-hvide bygninger - mestensdels i beton - kan nu blive dine, efter Stensved Kaserne officielt er sat til salg af staten via deres selskab Freja Ejendomme. Foto: Michael Thønnings

Nu kan du få din egen kaserne - i Stensved

I går blev Stensved kaserne officielt sat til salg, så hvis du mangler godt 4.400 kvadratmeter røde barakker med italienere lige ved Afkørsel 41, så har du nu muligheden.

Stensved ”Stensved Kaserne er opført i årene 1954-59, samt pavillon i 2001 og to-planbygning i 2002. Byggeriet er primært opført i betonelementer i ydermure og i midtergangforløb. Dertil kommer to parcelhuse fra 1959 opført i mursten og med tage af betonsten på tagpap.”
Sådan lyder den malende beskrivelse fra Statens ejendomsselskab, Freja, i salgsopstillingen for Stensved Kaserne. 
Mandag blev den nemlig officielt lagt ud til salg, efter at have været ”under udvikling” i nogle måneder.
Det er således muligt for alle - der har gode bankforbindelser - at købe soldaterbarakkerne, der har stået næsten tomme, siden hjemmeværnet rykkede derfra og ind til Vordingborg kaserne.

Delvist udlejet
Og det er kun næsten, at de er tomme, for som det fremgår, så er kasernen ”delvist udlejet for en begrænset periode”.
Hvis man tager derud forbi så skulle man da også tro, at det var rekrutter der render rundt for tiden, om end deres accenter er lidt anderledes,  end man er vant til hos sådanne.
Her bor nemlig en flok italienske broarbejdere, der er blevet indkvarteret på kaserne, og de første godt 40 stykker er allerede kommet til.
De ventes dog at rykke ud senere, når/hvis der bliver lavet noget nyt byggeri til dem.
Her havde Michael ”Eske” Eskildsen fra Kiss Developement, nemlig lavet en aftale med entreprenørerne om at opføre punkthuse nede ved den bortsprængte silo på Sydhavnen, men det er han ikke lige lykkedes med.
Det kom også frem på Erhvervsforeningens generalforsamling, hvor der netop blev spurgt til Stensved kaserne, der jo ligger lige op ad ”afkørsel 41” - kommunens stort anlagte erhvervsområde-projekt.
- VI har prøvet at arbejde for en overtagelse og har haft private investorer inde over, sagde direktør for det semikommunale Vordingborg Erhverv, Susanne Kruse Sørensen, måske med et nik til netop Eskildsen som investor, der sad og smågrinede ved siden af chefer fra både Møns og Lollands banker.
Det ligger således fast at man fra Vordingorg Erhvervs side,  gerne så kasernen indlemmet i afkørsel 41-projektet, men at forstå på direktøren, er det ”uvist hvor projektet ligger”. Her blev i øvrigt talt om muligheden  for at tænke noget uddannelsesinstitution ind i bygningerne, der dog indtil videre er beboet af italienske brobisser.
Et kuriosum er i øvrigt, at man allerede for længe siden forsøgte at lave forhandlinger mellem militæret og Vordingborg Erhverv om at bruge kasernen til broarbejdere, men entreprenøren afviste dengang, fordi de mente at det var for langt væk fra byggepladsen.

Under udvikling
Tilbage til ejendomssalget, for man overtager naturligvis bygningeren uden lejere, og kan stort set bruge den som man vil. Der skal dog laves en ny lokalplan, hvis man vil bruge den til andet end det udlagte - nemlig offentlige formål, institutioner, skole, højskole eller lignende.
Og der er masser af plads. Samlet set er der 15 bygningerne, hvoraf de knapt 4.200 kvadratmeter er erhvervsarealer og de 260 kvadratmeter - to parcelhuse - er udlagt til boligformål, og ligger lidt for sig, på den anden side af vejen ved gæsteparkeringspladsen.
Derudovere er der en dejlig stor grund på godt 21.600 kvadratemeter.
Selvom ejendommen har været inde hos Freja Ejendommen i nogen tid, og den nu er officielt udbudt, er der endnu ikke fastsat en egentlig pris - den er ”under udvikling” - og det har ikke været muligt at få yderligere oplysninger fra Freja Ejendomme inden deadline. 
Den offentlige vurdering af hele herligheden er dog på 9,7 millioner kroner, hvoraf grundværdien udgør de 2,8 millioner kroner.

Opdatering 6. august 2019: https://www.sydtid.dk/stensved-kaserne-er-næsten-solgt

 

Hyggelige rød-hvide bygninger - mestensdels i beton - kan nu blive dine, efter Stensved Kaserne officielt er sat til salg af staten via deres selskab Freja Ejendomme. Foto: Michael Thønnings

Bygning 1 er en blandt 15, hvoraf nogle i øjeblikket er beboet af italienere. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Kommentarer

Hvad med at bruge kasernen til afviste flygtninge, og dermed spare 759 mill. På Lindholm?

Sjovt hvordan de ideer, der nu officielt kommer fra Vordingborg Erhverv er netop de ideer, jeg troede jeg vendte i fortrolighed med netop en repræsentant fra Vordingborg Erhverv. Kasernen burde ombygges til en efterskole med fokus på håndværk og design. Vi bor i et område med masser af håndværkere og kunstnere. Mit forslag gik på at benytte kasernen til overnatning for brobyggerne og derigennem få den kapital, der skulle til for at omdannet kasernen til en funktionel efterskole. Kun 200m fra kasernen ligger Stensved Stadion og Langebæk-hallen, så kasernen ville være ideel som efterskole med undervisningslokaler, værksteder og personaleboliger. Det eneste jeg bad Vordingborg Erhverv om i denne sammenhæng, var at få lidt "kredit" for at komme med en konstruktiv og for området fremragende ide til benyttelse af faciliteterne, men nu vil de jo nok påstå, at de selv er kommet op med ideen... Sørgeligt. Jeg vil anbefale andre ikke at fremsige deres ideer til Vordingborg Erhverv, hvis man ligesom mig føler sig trådt på, hvis de tager hæderen for ideerne og finder "pengemænd", der kan være med til at udføre dem. Vi kunne have et gunstigt og godt erhvervsliv med masser af spirene ideer, hvis ophavsmænd og initiativrige mennesker, som jeg selv fik den "kredit" for vores kreativitet, som vi fortjente. Men når vi skaber et lokal-samfund, hvor man er sig selv nærmest og ikke ønsker at udvikle i fællesskab og engang imellem ofrer for at blive en del af noget større, så rykker vi os ingen vegne og vil fortsat ligge i bunden på Erhvervsområdet målt over hele landet. Det er de små ting som disse, der ødelægger det for os, som rent faktisk forsøger at bidrage positivt til området.

Tilføj kommentar