Annette Neimann har indrettet sin butik ”Neimann” for enden af den tidligere staldbygning, hvor der også er drejeskive og ovn. Foto: Ulrik Jensen

Nu kører drejeskiven igen…

Det er efterhånden 12 år siden, at Hvids Keramik standsede produktionen af lervarer på adressen Overvindingevej 21 vest for Vordingborg. Nu kører drejeskiven i værkstedet igen, keramikovnen er tændt, og i den tidligere staldbygning har Annette Neimann nyindrettet butik med udsalg af raku, designertøj og keramik.

Over Vindinge Annette Neimann har en fortid som leder af et opholdssted gennem 22 år, og i dag er hun stadig ansat som pædagog på sin mand Niels’ opholdssted, der er indrettet i tilknytning til parrets store landejendom i Over Vindinge. Men efter en pause har Annette Neimann på hobbyplan genoptaget sin interesse for raku, som hun engang har undervist i på Platangården. 
Fra 2016 og frem til for nylig har Annette Neimann haft butik på hovedgaden i Stege, men den har hun valgt at lukke for at samle det hele på hjemadressen i Over Vindinge.
- Jeg oplevede ellers stor interesse for mine raku-ting, mens jeg havde butikken i Stege, og det har da også været en svær beslutning at lukke den. Men det hele bliver jo noget lettere, når salget kan foregå fra min butik herhjemme. 
- Jeg har oplevet en særlig interesse for mine dyrefigurer, som er moddeleret og støbt, hvorefter de er brændt. I modsætning til andre, som arbejder med raku, benytter jeg den fineste porcelænsler til både figurer og hånddrejede ting. Jeg bruger også min egen hjemmelavede glasur. 
- Jeg beholder udsalg af designertøj, fordi jeg har oplevet, at folk er villige til at køre helt fra København for at købe det mærke, som kun forhandles ganske få steder i Danmark. 
- Foreløbig ser jeg tiden an. Jeg har ingen planer om at stoppe på arbejdsmarkedet, og for mig er det vigtigt at være aktiv og beskæftiget. Derfor holder butikken kun åbent en gang om måneden og så i øvrigt efter aftale. 

Annette Neimann har indrettet sin butik ”Neimann” for enden af den tidligere staldbygning, hvor der også er drejeskive og ovn. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar