Det første hus, Algade 10, har nu måttet lade livet for det kommende byfornyelsesprojekt ved stationen og Algade. Foto: Mille Holst

Nu etableres den nye bydel på Algade

Vordingborg Kommune har netop startet projektet med den nye bydel på arealet mellem Algade og Biografcaféen. Huse rives i øjeblikket ned og i løbet af foråret begynder selve byggeriet.

Vordingborg Vordingborg Kommune har erhvervet Algade 10 og nu revet huset ned, for at give plads til en offentlig vej, der skal give adgang til blandt andet parkeringspladserne i logen, Algade 8. 
Lars Juul, projektchef i nedbrydningsafdelingen hos Entreprenør Jens H. Hansen har stået for nedrivningen, og han fortæller, at arbejdet bliver færdigt i indeværende uge. Derefter skal Vordingborg Kommune ”lukke” murværket ind til logen i Algade 8, som hidtil har været bygget sammen med naboejendommen.
I Vordingborg Kommune fortæller arkitekt Peter Rasmussen, at det ikke er kommunen, der kommer til at opføre nye boliger i området, men derimod Estate Invest, som har opkøbt ejendommene Algade 4 (Hugos pizza og grillbar) og 6, som ligeledes skal rives ned, hvilket man i kommunen forventer er sket inden foråret 2020.
At kommunen overtager en enkelt ejendom skyldes, at der her skal være offentlig vej, men vejen etableres ikke før de planlagte ejendommene er blevet bygget.
- I starten af 2020 går byggeriet i gang, mener udviklingskonsulent i Vordingborg kommune Vibeke Møgelvang de Neergaard.
Planerne for den del af Algade blev vedtaget politisk i oktober og her kommer både regnbede, træer og parkeringspladser på selve Algade, mens der på arealet mellem Algade og Biografcaféen bygges etageejendomme med torve og åbne pladser imellem. For at komme ind til dem bliver der passage fra Algade og henover den nu fjernede ejendom Algade 10.
- Altsammen skulle meget gerne startes i løbet af foråret, siger Vibeke de Neergaard, som samtidig sætter gang i ungearealet langs jernbanen overfor den irske pub, hvor der blandt andet kommer et boldbur, en scene og bænke.
Desuden arbejder kommunen ifølge de Neergaard på at leje stationsbygningen således at der kan indrettes en hyggelig ventesal i det store midterrum, hvor der også vil blive informeret om, hvad der foregår i kommunen. Her bliver også adgang til toiletter, og så håber man at kunstnere har lyst til at tage boligen på første sal i brug på en eller anden måde. Altsammen også noget der kommer igang til foråret.

 

Se herunder pdf med tekst og tegninger over, planerne for arealerne langs Algade, jernbanen og stationen. Bemærk at den endelige plan for Algade kan ses om billede her til artiklen.

Vedhæft fil: 

Det første hus, Algade 10, har nu måttet lade livet for det kommende byfornyelsesprojekt ved stationen og Algade. Foto: Mille Holst

Den endelige plan for Algade fra stationen (tv.) til Boulevarden (th.)
Plantegning fra Vordingborg Kommune.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar